Cinema
Cultura 14/02/2011

'El discurs del rei' regna als BAFTA

El film de Tom Hooper, un ferm candidat als Oscar, també s'ha endut el Goya al millor film de cinema europeu

Efe
1 min
Colin Firth, premi al millor actor per 'El discurs del rei'

LondresEl discurs del rei ha triomfat als BAFTA, els premis de l'Acadèmia de Cinema Britànic. El film del director Tom Hooper s'ha endut set dels catorze guardons als què optava, entre els quals destaquen els de millor pel·lícula i millor actor per a Colin Firth, per la seva interpretació del rei Jordi VI lluitant contra la tartamudesa. Una altra de les protagonistes de la nit ha estat La xarxa social, que ha obtingut tres premis.

La pel·lícula de Hooper, una ferma candidata a l'Oscar i reconeguda com a millor film de cinema europeu als Goya, també ha recollit els premis de millor actor secundari, per a Geoffrey Rush, i a la millor actriu secundària, Helena Bonham Carter, millor música i millor guió original, per David Seidler. David Fincher, d'altra banda, s'ha endut el guardó de millor director per La xarxa social.

Black swan, que optava a 12 nominacions, només ha rebut el premi a la millor actriu, per a Natalie Portman –que no ha assistit a la cerimònia. Origen s'ha endut reconeixements de tipus tècnic, mentre que els films hispanoamericans Biutiful –Bardem optava al premi de millor actor– i El secreto de sus ojos no han aconseguit cap estatueta. Els homes que no estimaven les dones, l'adaptació de la novel·la d'Stieg Larsson, ha estat reconeguda com a millor pel·lícula estrangera.

Christopher Lee ha rebut el premi d'honor de l'Acadèmia del Cinema Britànic, en reconeixement als seixanta anys de trajectòria en el món del cinema i els seus papers en clàssics de terror.

stats