Cultura 10/02/2011

Les disputes de les filles de Malcolm X deixen la seva obra inèdita

Sis germanes es disputen l'herència del líder des de fa més d'una dècada

Efe
1 min
Malcolm X

Nova YorkLes diferències que existeixen entre les sis filles de Malcolm X, destacat líder dels drets civils dels afroamericans a Estats Units que va morir assassinat l'any 1965, són responsables que nombroses obres de l'activista no s'hagin pogut publicar encara, segons informa The New York Times.

Les descendents del conegut líder estan enfrontades des de fa més d'una dècada degut a la repartició de l'herència de la mare i vídua de Malcolm X, Betty Shabazz. Entre aquest patrimoni es troben nombrosos treballs escrits pel matrimoni.

Aquestes disputes han ocorregut en la llum pública durant anys: mentre algunes s'acusaven d'irresponsabilitat, d'altres van intentar que es declarés la incapacitat mental de les seves germanes. També van posar en dubte com es gestionava l'herència de la mare, que a la seva mort l'any 1997 estava valorada en 1,4 milions de dòlars.

La disputa ha arribat a un tribunal de successions de Westchester, a Nova York, on ara el cas es pot demorar durant varis anys. Segons detalla The New York Times, Ilyasha i Malaak Shabazz han sigut acusades de gastar-se els diners de l'herència. Segons l'advocat d'una de les germanes en discòrdia, Malikah Shabazz, és impossible arribar a un acord per gestionar els treballs del seu pare, així com els objectes personals que acumulen que podrien formar part de col·leccions en museus per la seva importància històrica.

El patrimoni de la família consta principalment de texts i podria incloure una autobiografia signada per la vídua de Malcolm X i que no ha sortit a la llum. Encara que segons The New York Times, els responsables de l'herència no han confirmat la seva existència.

stats