Mor el dissenyador i artista Jordi Cano a causa del coronavirus

Cofundador d'Eumogràfic i professor a Elisava i a la Universitat Pompeu Fabra, tenia 66 anys

Dissenyador, artista i professor universitari, Jordi Cano (Vic, 1954-2020), mort aquest dimarts a causa del coronavirus, va ser un dels grans renovadors del disseny gràfic osonenc –i per extensió del català– gràcies a l'estudi Eumogràfic, que va arrencar l'any 1984, cofundat pel mateix Cano i Anton Granero. 

En un primer moment, Eumogràfic va estar associada a l'editorial Eumo, creada el 1979 gràcies a l'impuls dels Estudis Universitaris, que amb els anys acabarien creixent i consolidant-se amb el nom d'Universitat de Vic. Des del 1984, Eumogràfic s'ha convertit en un dels referents del disseny a Catalunya i ha treballat amb institucions com l'Institut del Teatre, l'Ateneu de Vic, el Museu de la Música, el Mercat de Música Viva de Vic, el Centre d'Art la Panera, L'Atlàntida i el grup de música Anímic. Eumogràfic havia passat a anomenar-se Eumo DC l'any 2014.

Jordi Cano tenia també una petita part de la seva obra artística a la col·lecció del MACBA, era professor de disseny gràfic a la Universitat Pompeu Fabra i estava estretament vinculat a Elisava, com a responsable dels màsters de disseny i creativitat publicitària i disseny i direcció d'art.