Cultura 02/02/2018

L'Arribo, tret de sortida del Carnestoltes

4 min
Districtes i  més...

L’ARRIBO, A LA PLAÇA SANT JAUME

Dijous Gras, el primer dia del cicle de Carnaval, serà festa grossa a Barcelona. El Rei Carnestoltes farà l’entrada triomfal al capvespre en el marc de l’Arribo, l’activitat central del Carnestoltes a la ciutat. La festa començarà a les 18 hores amb el repartiment de màscares i a les 18.30 anirà arribant el seguici de Sa Majestat Carnestoltes: els gegants del Carnaval barceloní, els set ambaixadors, el lloctinent Frank-i-fals... La festa és produïda per Comediants.

+ Detalls

L'ARRIBO

8 de febrer

18 hores

Plaça Sant Jaume

Ciutat Vella

FESTA DE CARNESTOLTES AL BORN

El Born proposa celebrar el Carnestoltes com ho feien els barcelonins del 1700. Diumenge 11 de febrer, de les 12 a les 14 hores, organitza a la Sala Moragues un taller gratuït per aprendre a fer puntes, barrets, tocats, gorgeres, punys... i, naturalment, màscares i antifaços plens de fantasia. Els participants, un cop disfressats, ballaran les danses que es ballaven a la Catalunya de fa més de tres-cents anys amb l’ajuda de la companyia de dansa Xuriach.

+ Detalls

FESTA DE CARNESTOLTES AL BORN CCM

11 de febrer

De les 12 h. a les 14 h.

El Born CCM

Ciutat Vella

DIJOUS GRAS AL CENTRE CÍVIC CASA ORLANDAI

El dijous 8 de febrer tindran lloc un conjunt d’activitats a la Casa Orlandai amb motiu del Carnestoltes: a les 19 hores, lectura de les lleis del Carnaval i botifarrada d’ou popular, i a les 19.30, actuacions de diverses entitats del barri. A la Casa Orlandai també hi arribarà la Rua, que haurà sortit de la Plaça de la Vila a les 18.30.

+ Detalls

DIJOUS GRAS A LA CASA ORLANDAI

8 de febrer

19 h.

Casa Orlandai

Sarrià-Sant Gervasi

RUA DE LA VILA DE GRÀCIA

El dissabte 10 de febrer, a partir de les 18 hores, tindrà lloc la Rua de la Vila de Gràcia. El recorregut serà el següent: Jardinets de Gràcia, Gran de Gràcia, Travessera de Gràcia, Milà i Fontanals, Puigmartí, Torrent de l’Olla, Diluvi i Plaça de la Vila. En aquesta plaça Sa Majestat llegirà el Ban de Carnaval i tot seguit es lliuraran un munt de premis destinats als assistents de la Rua.

+ Detalls

RUA DE DISSABTE DE CARNAVAL A LA VILA DE GRÀCIA

10 de febrer

18 h.

Inici recorregut: Jardinets de Gràcia

GRAN RUA DE CARNAVAL DE SANTS

El dissabte dia 10 de febrer, a partir de les 17.30, tindrà lloc la Gran Rua del Carnaval de Sants, amb el següent recorregut: carrer de Sants, des de la cruïlla amb la rambla de Badal, i carrer de la Creu Coberta, fins a la cruïlla amb el carrer de Béjar. Es lliuraran quatre premis: a la millor comparsa, a la millor coreografia, al millor vehicle i a la comparsa més crítica.

+ Detalls

RUA DEL CARNAVAL DE SANTS

Carrer de Sants i Creu Coberta

10 de febrer

17.30 h.

Sants-Montjuïc

EL CARNAVALASSU

El Carnavalassu és una de les activitats principals del Carnaval a Ciutat Vella. Es tracta d’una rua per a joves, adults, famílies i comparses del barri, que tindrà lloc el dissabte 10 de febrer. A les 18 hores es farà una concentració de disfresses i comparses a l’avinguda Francesc Cambó, i a les 18.30 s’iniciarà la rua, que comptarà amb la participació de xaranga-Xarangarín i Nex Art percussió. El recorregut serà el següent: Av. Francesc Cambó, Armengol, Basses de Sant Pere, Sant Pere Més Baix, Beates, pl. Beates, Mercaders, Av. Francesc Cambó, Freixures, Semoleres, pl. Llana, Corders, Carders, pl. Sant Agustí Vell, Serra Xic i Mercat Santa Caterina. A les 20 hores hi haurà el Final de Rua i passarel·la amb exhibició de comparses, i a les 20.30 el lliurament de premis.

+ Detalls

CARNAVALASSU

10 de febrer

Inici: 18.30 h. Av. Francesc Cambó

Ciutat Vella

stats