Les dives del musical canten a Pedralbes

Quatre vocalistes de Broadway i el West End actuen al festival barceloní

“És com si Broadway i el West End es traslladessin als Jardins de Pedralbles”, diu Marisha Wallace, una de les quatre dives que actuen aquesta nit a l’espectacle Broadway and West End Divas. Serà la primera vegada que quatre de les veus més populars de l’escena teatral londinenca i novaiorquesa actuaran juntes. Wallace, que ha protagonitzat entre molts altres musicals Dreamgirls i Alladin, pujarà a l’escenari amb Madalena Alberto, la veu d’Evita Perón a Evita d’Andrew Lloyd i d’Édith Piaf a PIAF ; Victoria Hamilton-Barrit, que ha actuat en grans musicals com Mamma mia!, Flashdance i Grease, i Rachel Tucker, Elphaba a Wicked.

“És un luxe perquè mai podem cantar amb una orquestra tan gran”, diu Wallace, recordant que les acompanyaran els 45 músis de la Furius Music Orchestra. “A més, podem cantar cançons que normalment no ens deixen interpretar perquè són de personatges masculins o perquè mai ens n’han donat l’oportunitat”, assegura Hamilton-Barrit. Les quatre cantants actuaran en solitari, en forma de duet i de quartet i interpretaran peces tan emblemàtiques com Memory ( Cats ), All that jazz ( Chicago ), Take me or leave me ( Rent ), Summertime ( Porgy and Bess ) i Don’t rain on my parade ( Funny Girl ). Juntes interpretaran Cabaret,una de les cançons més emblemàtiques del musical ambientat en el Kit Kat Klub, el decadent local nocturn del Berlín dels anys 30. A diferència dels musicals on acostumen a actuar, aquesta nit les quatre dives no s’hauran d’amagar darrere cap personatge: “No haurem de córrer per l’escenari ni canviar de vestuari, crec que la quietud donarà molta més força a la cançó; serà una interpretació més personal”, opina Wallace.

Una nit de “sorpreses”

Les dives anuncien que preparen moltes sorpreses per a aquesta nit, fins i tot asseguren que faran cantar el públic. “Serà un concert singular perquè som quatre veus molt diferents”, explica Wallace. La iniciativa d’unir les quatre veus va sorgir fa pocs mesos, després d’un concert de Madalena Alberto a Londres. “Miquel Tejada -el director artístic de Broadway and West End Divas - va venir i em va proposar fer un concert amb tres veus més. Vaig acceptar de seguida i al final serà un espectacle molt més gran del que imaginàvem al principi”, detalla Alberto. Tejada és autor i director de Fràgil, el musical i va ser guardonat amb el Premi Broadway World Spain 2016 per la direcció musical de Rent.

Broadway and West End Divas és sobretot un espectacle adreçat als amants del musical. Les quatre cantants esperen poder repetir en altres escenaris europeus, però de moment no hi ha res en ferm.

Més continguts de