Arqueologia
Cultura 20/07/2012

Les Drassanes dels segles XIV al XVII veuen la llum

El Museu Marítim de Barcelona mostra l'espai que corrobora que a les Drassanes s'hi construïen i reparaven galeres des del segle XIV

Ara
1 min
Troballa Drassanes

BarcelonaA les Drassanes, on ara hi ha el Museu Marítim de Barcelona, s'hi van construir galeres durant els segles XIV, XV, XVI i XVII. El Museu Marítim, que al llarg d'aquest any ha excavat el subsòl de l'edifici, ha presentat avui l'evidència: un gran rebaix esglaonat que correspon a l'estructura necessària per construir galeres. El total del rebaix faria de llarg 60 metres amb una amplària de 10 metres, i seria un rebaix esglaonat, seguint la forma i les característiques d'aquest tipus de naus. Dins d'aquest rebaix hi aniria una estructura de fusta, sobre la qual s'hi construiria i hi lliscaria una galera, en el cas que hagués de sortir a la mar.

"És una troballa excepcional, i, en principi, no n'hi ha gaires de paral·leles, ja que no s'han excavat gaires drassanes arreu del món. A més, també és important perquè ens permet entendre com es construïen les galeres a l'època medieval i moderna", ha dit el director de l'excavació, Iñaki Moreno. Segons Moreno, es tracta d'una estructura única a Catalunya i a Espanya.

A l'excavació, fins i tot, s'han trobat una sèrie d'elements de fusta, que aporten informació dels punts en què reposava la galera, la seva quilla, i també unes fustes que aporten informació del sistema de subjecció de la galera de forma lateral.

stats