GASTRONOMIA
Cultura 28/11/2012

La casa Sotheby's subhastarà el celler d'El Bulli

Surten a la venda 8.807 ampolles amb un preu estimat d'entre 1,1 i 1,6 milions d'euros. A l'abril es vendran al millor postor a Nova York i Hong Kong

Acn
2 min
Juli Soler, la mà dreta d'Adrià, deixa  El Bulli Foundation

ROSESLa casa de subhastes Sotheby's vendrà el celler del restaurant El Bulli en dues vendes que es faran a Hong Kong i a Nova York el pròxim mes d'abril. El celler del restaurant de Roses (Alt Empordà) està formada per un total de 8.807 ampolles que Ferran Adrià i Juli Soler han acumulat al llarg dels 27 anys de trajectòria al capdavant del restaurant. La primera venda es farà el 3 d'abril a Hong Kong i el 26 del mateix mes tindrà lloc la segona a Nova York.

El preu estimat del celler és d'entre 1,1 milions d'euros i 1,6 milions d'euros i els beneficis aniran destinats al projecte d'El Bulli Foundation, que obrirà portes el 2014. Algunes de les ampolles van ser etiquetades expressament per al restaurant. El celler acumula, només en vins espanyols, fins a 2.000 ampolles, amb un preu estimat d'entre 200.000 i 300.000 dòlars. Entre aquestes destaquen prop de 100 ampolles i sis collites diferents de Vega Sicília 'Unico'–des del 1987 al 1996– o nou collites diferents i 157 ampolles de Pingus.

El que va ser considerat el millor restaurant del món fins a cinc vegades va tancar les portes l'estiu passat. Un cop finalitzada l'activitat de restaurant, el xef Ferran Adrià ha decidit subhastar el celler i destinar els fons al projecte d'El Bulli Foundation, que tindrà en la creativitat l'eix principal, i que està previst que obri portes el 2014 també a la Cala Montjoi de Roses.

El xef Ferran Adrià ha destacat que el celler d'El Bulli constitueix una col·lecció de vins "única i excepcional", que ha estat creada i desenvolupada per Juli Soler i l'equip de sommeliers del restaurant (Agustí Peris, Eloi Sànchez, Isabelle Brunet, Lucas Payà, David Seijas i Ferran Centelles). Adrià també ha recordat que van prendre la decisió de vendre els vins i destinar els diners "d'aquesta col·lecció tant personal i especial" per ajudar a impulsar "l'èxit del llançament d'El Bulli Foundation".

stats