Llibre
Cultura 07/08/2021

Emporta’t amb l’ARA el llibre sobre els tresors submergits de Catalunya

El volum es pot aconseguir a la botiga web de l’ARA i als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona del 4 al 17 d'agost.

1 min
Portada del llibre "“Història submergida. Tretze jaciments arqueològics sota l'aigua”

A Catalunya hi ha força afició a l'arqueologia submarina o subaquàtica. Aquesta branca de l’arqueologia, que esclata cap a mitjan segle XX gràcies als avenços tècnics en submarinisme, estudia el passat a partir de les restes materials d'origen humà trobades en mars o llacs, principalment restes de naufragis. A la costa catalana –i en alguns llacs– s’hi han fet troballes magnífiques. Les expliquen amb detall i rigor Geòrgia Costa i Gemma Sebares al llibre Història submergida. Tretze jaciments arqueològics sota l'aigua, que ofereix l’ARA. Les autores repassen descobriments subaquàtics com la Draga –l’extraordinari poblat neolític a l'estany de Banyoles– o el Ciudad de Barcelona, que va ser enfonsat davant de Malgrat (el Maresme) per un submarí durant la Guerra Civil Espanyola, passant per barques de pesca, galions i vaixells de mercaderies. Aquestes troballes subaquàtiques han permès recuperar peces singulars i han aportat informació valuosa per explicar millor uns quants episodis de la nostra història. 

Editat per Angle Editorial, Història submergida. Tretze jaciments arqueològics sota l'aigua es pot aconseguir per 17,90 € en aquest enllaç i als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona del 4 al 17 d'agost.

stats