CINEMA
Cultura 21/06/2012

Els empresaris catalans del sector s'atribueixen la decisió de la CE de denunciar la llei del cinema

"Això és el resultat d'una queixa que vam presentar el març del 2010", assegura la directora del gremi

Acn
1 min

BarcelonaLa directora del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, Pilar Sierra, ha assegurat en declaracions a l'ACN que el fet que la Comissió Europea hagi anunciat que la llei del cinema discrimina les pel·lícules de fora de l'Estat "és el resultat d'una queixa que el gremi va presentar davant la CE el març del 2010". Segons ella, el que aquest dijous ha fet Brussel·les és "reafirmar" el que el gremi ja deia fa gairebé dos anys. També ha dit que el sector que representa està treballant d'acord amb el Govern i els distribuïdors "per incrementar l'oferta de pel·lícules i sales en català", tot i no estar d'acord amb la restricció que avui ha denunciat Brussel·les. No obstant això, s'alegra de la imminent modificació de la llei. "Per nosaltres és una seguretat jurídica", ha dit.

Segons Sierra, ja "en compareixença al Parlament", "abans que la llei fos aprovada", el Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya va dir que la normativa "incomplia l'article 56 del tractat de funcionament de la Unió Europea. Ara la llei s'ha de canviar perquè ho diu la Comissió Europea".

Preguntada per quina solució veu a tot aquest assumpte, Sierra afirma que la fórmula no la sap però que el que "està clar" és que "no es pot discriminar". Troba estrany un escenari en què es plantegés obligar a doblar o subtitular al català les pel·lícules espanyoles però assegura que "també és estrany fer una llei en contra del sector". En aquest punt, la directora del gremi ha destacat la situació "complicada" per la qual estan passant les sales de cinema.

stats