Publicitat
Publicitat

L'Enciclopèdia Britànica deixa de publicar-se en paper després de 244 anys

És la més antiga del món en anglès. L'editora se centrarà en la versió per internet i n'adaptarà els continguts a la creixent demanda 'online'

L'Enciclopèdia Britànica anunciarà aquest dimecres el tancament de l'edició en paper 244 anys després de publicar-ne el primer exemplar a Edimburg (Regne Unit), el 1768.

La companyia editora, que actualment té la seu a Chicago (Illinois), explicarà avui el canvi de model per centrar-se en la versió digital de l'enciclopèdia i en l'elaboració de material per a escoles, segons avançava aquest dimarts el diari 'The New York Times'.

La necessitat a l'alça d'adaptar-se a una demanda creixent de continguts digitals i de perfeccionar l'oferta per poder fer front a la competència d'altres plataformes alternatives, com la popular Wikipedia ( Viquipèdia, en la versió en català), són els principals motius que han portat la companyia editora a posar punt final a la versió impresa de l'enciclopèdia en llengua anglesa més antiga del món, que actualment s'havia convertit en un objecte de luxe per a les prestatgeries de les ambaixades i els col·leccionistes més fidels. El preu actual rondava els 1.400 dòlars (1.070 euros, aproximadament).

L'última edició de l'Enciclopèdia Britànica serà la del 2010, de 32 volums, i de la qual s'han venut fins a dia d'avui uns 8.000 exemplars.

Actualment, només l'1% dels ingressos de la companyia editora provenen de la venda d'enciclopèdies impreses, enfront del 85% aconseguit amb la distribució de material acadèmic. La resta prové de subscripcions a la pàgina web, que tenen un cost anual de 70 dòlars anuals (aproximadament 53 euros).


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT