Publicitat
Publicitat

"Un enfocament precís i rigorós en temps d'austeritat"

Lene Tranberg

Ha rebut el RIBA European Award en tres ocasions per la Copenhagen Business School Faculty, el Tietgen Dormitori i la Royal Playhouse a Copenhaguen. La seva oficina està involucrada en investigacions i edificacions pilot orientades a la millora de la sostenibilitat

Aquestes intervencions cuidades i discretes -plaça, galeria i pavimentació- pregonen l'ús i el compromís d'un gest arquitectònic generós amb una invocació clarament urbana. En el context urbà, l'escala i la robustesa dels edificis industrials existents són uns actius cívics únics que es poden recuperar, renovar i revigoritzar per, així, regenerar la memòria compartida amb l'ajuda d'una nova funció i finalitat.

Tant la nova plaça com la galeria fan front a la presència física del passat i el tracten com una matèria de treball. A Can Ribas, Ferrer fa ús de la memòria industrial com a element de disseny i organitza l'escenografia urbana al voltant de la xemeneia amb façanes de gres de musicalitat monòtona, inspirades pel ritme de les pilastres existents per compondre noves obertures que filtrin i emmarquin la vida del veïnat.

El caràcter de les superfícies exposades -gres local, formigó i acer Corten- posseeix una honestedat i un vigor que estableixen una connexió entre el passat i el present. El projecte exemplifica un enfocament arquitectònic precís i rigorós en temps d'austeritat que assoleix uns resultats elegants i evocadors.

Can Ribas és testimoni d'una vida que afirma la capacitat d'interpretar i desenvolupar el caràcter i la història d'un lloc concret. Un concepte arquitectònic poètic i ric en espais que dota d'una nova identitat, que reafirma i, a la vegada, desafia la nostra comprensió de la natura de la memòria en una ciutat viva.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT