SANT JORDI 2012
Cultura 22/04/2012

"Si no escriguera en català viuria en un castell": cara a cara entre els escriptors de l'ARA i els seus lectors

Ferran Torrent, Empar Moliner, Xavier Bosch, Gerard Quintana i Sebastià Alzamora se citen amb els seus fans lectors del diari, just abans de la marató de firmes de Sant Jordi

Laura Serra
2 min
Ferran Torrent i Jaume Ortí

BarcelonaUn bon grapat de periodistes i col·laboradors de l'ARA treuen novetat editorial per Sant Jordi. Alguns d'ells, ben situats en el rànquing dels més venuts, s'han trobat amb lectors que els segueixen a les pàgines del diari i que pensen comprarar les seves novel·les aquesta diada.

Ferran Torrent: "Si no escriguera en català viuria en un castell"

L'escriptor de l'Horta explica al badaloní Jaume Ortí que "el fet que escriga en valencià alguns ho consideren un exotisme". El seu lector fidel opina que "en un país normal els seus personatges formarien part de l'imaginari popular". Ja ha llegit 'Ombres en la nit', que va sortir a la tardor.

Empar Moliner: "El meu lector ideal me l'imagino intel·ligent i amb criteri"

L'autora de 'La col·laboradora' cita la tarragonina Mar Gutiérrez-Colon al Dry martini. La Mar li regala un llibre, "perquè et deu fer pal quedar amb una lectora". "Cada persona que ve per Sant Jordi em sembla l'hòstia. Pateixo molt per tot. Penso que el normal seria que no vingués ningú", li assegura. I fa una altra confessió: "No tinc cap imaginació".

Xavier Bosch: "Escric el llibre que m'agradaria llegir"

Núria Elias, devoradora de llibres, té a punt per llegir 'Homes d'honor'. Xavier Bosch li posa la mel als llavis: "El 99,9% de la gent m'ha dit que li ha agradat més aquesta que 'Se sabrà tot'. M'ho diuen al camp del Barça, pel carrer, al mercat, i es disculpen per dir-m'ho", se sorprèn. També s'estranya de veure les cues que hi ha per una signatura seva: "Jo faria aquesta cua per unes entrades pel Barça, cadascú té la seva ceba".

Gerard Quintana: "De petit, primer volia ser sant i després escritptor"

El músic presenta un dietari de l'experiència del retorn de Sopa de Cabra, 'Més enllà de les estrelles'. Anna Muñoz i Isabel Masramon n'admiren què diu i com ho diu. Totes dues són seguidores de Sopa de Cabra i després del Quintana cronista a l'ARA. "Jo he perdut molt pudor amb els anys. Em vaig sentir molt lliure en escriure'l".

Sebastià Alzamora: "Jo faig columnisme de ciutadà del carrer"

L'autor mallorquí passeja el Premi Sant Jordi de 'Crim de sang'. Maite Martín, de Begur, n'admira que als articles "descriu els esdeveniments actuals com si fos una petita novel·la; fila prim i amb ironia".

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA PREMIUM.

stats