L'escriptor italià Andrea Camilleri, greu després de tenir un atac de cor

Aquest matí han ingressat el nonagenari en estat greu a l'hospital Santo Spirito di Roma

L'escriptor i director teatral Andrea Camillieri, de 93 anys, ha sigut ingressat a primera hora d'aquest matí a l'hospital Santo Spirito di Roma després de tenir un atac de cor i Itàlia sencera està pendent de l'evolució del seu estat de salut, que els metges qualifiquen de "crític".

Pare del comissari Salvo Montalbano, nom que li va posar en homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, l'escriptor sicilià és autor de nombrosos 'bestsellers'. E s va iniciar en el món literari amb muntatges d’obres de Pirandello, Ionesco, T.S. Elliot i Beckett, tot i que l’èxit li va arribar gràcies a la sèrie sobre Montalbano, que va ser adaptada a la televisió.

Al català, Camilleri ha estat traduït per Anna Casassas i Pau Vidal, i publicat per Edicions 62. Molt llegit a Catalunya, el 2013 Camilleri va guanyar el novè premi Caravalho en el marc del festival de novel·la negra de Barcelona, BCNegra.

Actualment l'escriptor s'estava preparant per representar per primer cop a les Termes de Caracal·la de Roma la seva obra 'Autodifesa di Caino' [Autodefensa de Caín].

El 2014 es va posicionar a favor del 9-N en un manifest, 'Deixin votar els catalans', que va signar al costat del dramaturg italià Dario Fo, premi Nobel de literatura; el nord-americà Noam Chomsky, lingüista del MIT, i  l’holandès Johan Cruyff, millor futbolista europeu de tots els temps segons la FIFA.