Cinema
Cultura 05/12/2010

'L'escriptor', el millor film del cinema europeu

El director no ha pogut viatjar a Estònia per l'ordre d'extradició als Estats Units i ha agraït el reconeixement per videoconferència

Eugènia Sendra
1 min
Polanski agraeix els premis per videoconferència des de París

BarcelonaEl thriller polític de Roman Polanski, "L'escriptor" (The ghost writer), ha estat el film vencedor de la nit dels Premis de Cinema Europeus 2010. S'ha endut sis dels set reconeixements, entre els quals destaquen el de millor director, millor pel·lícula i millor actor (Ewan McGregor). També ha rebut premis pel guió, la banda sonora i la direcció artística. Polanski no ha assistit a la cerimònia i ha agraït els premis des de París i per videoconferència. D'aquesta manera ha evitat l'extradició als Estats Units, on té pendent una causa per les seva relació sexual amb una menor el 1977.

D'entre la resta de premiats, el premi a la millor actriu se l'ha endut Sylvie Testud, per la seva interpretació a 'Lourdes' i 'Lebanon', del realitzador israelià Samuel Maoz i una de les pel·lícules favorites, només ha estat reconeguda amb el premi Carlo di Palma a la millor fotografia i el premi FIPRESCI de la premsa internacional. Les pel·lícules espanyoles 'Celda 211', amb nominacions al millor guió i millor actor, 'Planet 51', com a millor pel·lícula d'animació o 'Io, don Giovanni', han marxat de Tallin sense cap guardó.

stats