Cinema
Cultura 16/06/2011

Els especialistes es queden sense premi

Els encarregats de realitzar les escenes més perilloses de les pel·lícules d'acció no veuran la seva tasca reconeguda per l'Acadèmia de les arts i les ciències cinematogràfiques, que ha rebutjat crear una categoria específica per reconèixer la seva tasca.

Redacció
1 min

BarcelonaJack Gill, coordinador d'especialistes d'acció a produccions de Hollywood, porta 20 anys lluitant per aconseguir que la tasca del seu gremi sigui recompensada amb un premi específic de l'Acadèmia. Després de ser arrossegats pel terra, caure per les escales i saltar d'un gratacels en paracaigudes, els especialistes pensen que ells també fan prou mèrits per guanyar un Oscar.

Ahir l'Acadèmia de Hollywood va votar en contra de crear aquesta nova categoria, tot i el suport que la iniciativa dirigida per Gill ha rebut d'estrelles del cinema d'acció com Arnold Schwarzenegger. Gill va declara a The hollwood reporter que "l'any vinent ho tornarà a intentar i reunirà més suports". Els especialistes poden ser membres de l'Acadèmia, però actualment tan sols hi ha 19 entre els seus membres.

Tot i no comptar amb una categoria pròpia, un parell d'especialistes van conquerir en el passat la cobejada estatueta. És el cas de Yakima Canutt, que va rebre un Oscar honorífic el 1966 per crear dispositius de seguretat per la feina dels especialistes, i també el de Vic Armstrong, doble habitual de Harrison Ford, que també va rebre un reconeixement tècnic per un millorar un sistema de seguretat pels seus col·legues.

stats