MÚSICA

Com esquivar l'IVA de les entrades dels concerts

7 exemples de promotores i festivals que posen a la venda entrades i abonaments perquè podrien pujar entre 4 i 18 euros al setembre

El sector musical està intentant evitar que els espectadors notin l'augment de l'IVA en les seves entrades. Promotores i festivals animen a comprar ja les entrades per estalviar entre 4 i 18 euros, o xifres superiors si es compren abonaments. Com es pot evitar pagar un 21% extra?

- El San Miguel Primavera Sound: avança la venda d'un abonament anti-IVA que, fins al 31 d'agost, val 130 euros en comptes de 145 (170 en comptes de 185 euros incloent-hi el Primavera Club). A més, ofereixen de pagar-ho en tres terminis.

- El Sónar posa a la venda a l'agost un abonament que val com l'entrada de l'any 2006: 125 euros. Aquest any en valia 155 (preu sense descompte) i el 2013 pot valer més de 173 euros, si s'aplica tot l'IVA.

- El PopArb se suma per primer cop als abonaments tan matiners. Posa a la venda a l'agost un abonament per 40 euros. L'entrada podria valer 56 euros si es compra la primavera que ve. Cap dels festivals no té ni un grup confirmat a la graella.

- El festival del Mil·leni ha avançat l'anunci dos concerts, Patti Smith i The Divine Comedy. Les entrades ja són a la venda.

- Doctor Music està negociant els marges comercials, però avisa: el concert de Leonard Cohen pot pujar de 70 a 78,5 euros i el de Justin Bieber, de 60 a 67 euros. Ja tenen les entrades a la venda a la seva web per evitar l'increment. Totes les promotores de grans concerts avisen que repercutiran l'IVA a les entrades i ja les tenen a la venda.

- El Palau de la Música dilluns traurà a la venda tots els seus concerts, per donar l'opció que el públic pagui abans que apugin l'IVA. No augmentaran el preu dels espectacles per a escoles i famílies ni els abonaments.

- El Liceu allarga el període de compra d'abonaments sense IVA i reduïts fins a finals de setembre. Tampoc augmentaran el preu dels muntatges familiars ni dels de dansa.

Més continguts de