Arts escèniques
Cultura 16/06/2020

Cristina Clemente i Marc Angelet s'inventen una obra de teatre interactiva sobre el confinament

'Compartir ubicació', amb David Planas i Meritxell Yanes, s'estrena divendres de manera virtual

2 min
Els actors de 'Compartir ubicació' durant una escena de l'obra de teatre

BarcelonaLa crisi sanitària del coronavirus ha obligat a tancar els teatres des de mitjans de març, però les creacions escèniques no s'han aturat. Durant aquests mesos de confinament, els dramaturgs Cristina Clemente i Marc Angelet han estat preparant Compartir ubicació, la primera obra de teatre elaborada i assajada en quarantena. L'espectacle estarà protagonitzat pels actors David Planas i Meritxell Yanes –intèrprets de l'exitosa Ventura, que acull des de fa anys el festival Temporada Alta– i s'estrenarà aquest divendres de manera virtual, a través de la plataforma Zoom.

La producció ha nascut com a resposta dels artistes a l'hora de replantejar-se el futur professional davant la situació provocada pel covid-19. Amb els teatres tancats fins fa unes setmanes i l'aforament reduït obligat des que els territoris han entrat a la fase 2, els creadors han optat per idear un teatre diferent, representat en directe però a distància i amb la participació del públic. Així, Compartir ubicació demanarà als espectadors un paper actiu, ja que hauran de resoldre enigmes i trobar informacions perquè la història pugui evolucionar.

L'obra de teatre gira al voltant d'una dona que està confinada amb el seu fill petit, mentre que la seva parella és fora de casa. La protagonista començarà a sentir sorolls al pis de dalt, on teòricament no viu ningú, i a partir d'aquí viurà una nit molt intensa. Compartir ubicació s'ha assajat amb tots els artistes confinats a Celrà, Banyoles i Barcelona. "Ha sigut una experiència estranya però alhora enriquidora, ja que hem hagut d'explorar noves tècniques. Estem interpretant i, al mateix temps, fent de realitzadors de càmera", diuen els intèrprets.

L'estrena del muntatge serà divendres a les deu de la nit. Les persones que hagin comprat l'entrada, a través de l'Ateneu de Celrà, rebran un correu amb l'enllaç per connectar-se. L'espectacle durarà una hora i es podrà veure, com a màxim, des de 80 connexions simultànies. A la tardor, la companyia espera poder estrenar Elda i Daniel de Llàtzer Garcia, al Festival Temporada Alta, i fer-ho en aquesta ocasió de manera convencional, amb el públic presencial a la sala.

stats