La façana de la Pedrera, rehabilitada després d'onze mesos de restauració

El projecte, que ha costat 1.250.000 euros, ha estat finançat íntegrament pels pressupostos de de la Fundació Catalunya-La Pedrera i ha permès netejar i reparar fissures causades pel desgast

Després d'onze mesos de treballs de restauració, La Pedrera ha tornat a lluir la seva façana aquest dilluns. El cost de la rehabilitació, de 1.250.000 euros, ha estat assumit "íntegrament" pels pressupostos de la Fundació Catalunya-La Pedrera, segons el seu president, Germán Ramón-Cortés. La restauració ha servit per netejar, reparar fissures detectades causades pel desgast dels materials i fer un tractament preventiu per a possibles feines de conservació en un futur.

En l'acte d'inauguració, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha agraït la tasca de la Fundació per ajudar a persones i col·lectius socials necessitats. A més, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha afirmat que "un país que cuida el seu patrimoni és un país que mira cap endavant" i això ajuda a reconèixer la "singularitat" de Catalunya. Aquest acte ha comptat amb l'actuació dels gegants i els nans de La Pedrera. A l'acte, s'han pogut sentir els crits d'un grup de manifestants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), que es trobaven davant la sucursal de Caixa Catalunya davant de La Pedrera, i s'han posat davant la porta de l'edifici en arribar Trias.

El turisme a l'edifici emblemàtic de Gaudí no s'ha vist afectat pels treballs de millora, que durant els 11 mesos ha rebut la mateixa xifra de visitants que l'any passat, un milió de persones. Tampoc no s'han vist alteracions en les programacions d'exposicions, conferències i altres activitats culturals que el centre oferta al llarg de l'any. El 50% de les obres ha estat finançat per la lona publicitària, de més de 2.600 metres quadrats, que cobria la façana, mentre que la resta ha estat sufragat amb els pressupostos de la Fundació.

Més continguts de