TEATRE
Cultura 10/01/2012

L'idil·li entre un ministre del PP i una diputada socialista és 'Políticament incorrecte'

Torna al Teatre Condal el vodevil del britànic Ray Cooney dirigit per Paco Mir, quinze anys després que s'estrenés amb un èxit que va durar dos anys

Laura Serra
1 min
'Políticament incorrecte', dirigida per Paco Mir

BarcelonaUn ministre d'Indústria del PP i una diputada socialista estan a punt de consumar el seu idil·li en una habitació d'hotel a tocar del Congrés dels Diputats. Però res no sortirà com s'esperaven. Políticament incorrecte és un vodevil d'un dels mestres del gènere, Ray Cooney, i les tres portes i la finestra que s'obren i es tanquen constantment els faran parar bojos: hi apareixen el marit de la diputada, la dona del ministre, una infermera, una cambrera i un director d'hotel, que completen la nòmina de convidats d'aquesta comèdia. "És com si s'emboliquessin Jorge Fernández Díaz i Carme Chacón", resumien avui els productors de l'obra, Vània Produccions. "Quan es va estrenar, tot era igual [políticament]. El ministre, però, era Josep Piqué, que la va veure i li va agradar", afegien.

Paco Mir torna a dirigir al Teatre Condal un muntatge amb el qual va debutar a la direcció fa 15 anys. Ha pentinat una mica Out of order perquè "sigui més àgil, més ràpida" (dura menys de dues hores amb entreacte), i hi ha canviat poca cosa: només afegint-hi conceptes com "prima de risc" i "l'embargament d'Espanya" ja s'actualitza. La parella còmica que representen el pallasso blanc i l'entremaliat són Pep Ferrer (que repeteix de la primera etapa de la comèdia, però en un càrrec més alt) com a ministre i Lluís Villanueva, que representa el seu secretari. Completen el repartiment que des d'aquest dimecres ja fa funcions prèvies al Condal actors com Pere Ventura, Pep Miràs, Noèlia Pérez, Josep Maria Gimeno, Eli Iranzo i Marta Vila.

stats