MÚSICA
Cultura 17/05/2012

Els fans esperen el seu Boss

Després de Sevilla i Las Palmas, la gira Wrecking ball arriba a Barcelona. Avui i demà el Bruce Springsteen més indignat té dues oportunitats més per comprovar la fidelitat dels seguidors catalans.

Xavier Cervantes
2 min
Els fans esperen el seu Boss

BARCELONA.La passió és un element essencial per entendre Bruce Springsteen. El 15 de març, al festival South by Southwest d'Austin (Estats Units), el Boss es va posar davant d'un micròfon per parlar sobre música. Durant la conferència, Springsteen va explicar com va descobrir Elvis Presley, per què li agrada tant la música negra, quina influència van tenir grups com The Animals en les seves cançons... La passió que va transmetre aquell matí a Austin és la mateixa que encara avui, als 62 anys, injecta als seus concerts i que tant valoren fans com els que avui i demà aniran a l'Estadi Lluís Companys de Barcelona.

El terrassenc Pere Simon és un dels fans de Springsteen que no es perdrà els concerts barcelonins de la gira Wrecking ball . "I després el veuré a Colònia, Sant Sebastià, Manchester i Hèlsinki", precisa Simon. Quan acabi el tour , haurà anat a 26 concerts del Boss des del 1992. Simon va ser un dels dos guanyadors del concurs del programa Divendres de TV3. El premi: viatjar fins a Newark per veure el concert del 2 de maig que tancava la primera part de la gira nord-americana. Un cop allí, Simon va poder parlar amb Springsteen abans de l'actuació. "Va ser molt cordial i va fer conya amb nosaltres", diu Simon, que va tornar de Newark amb la sensació que tot l'equip que envolta el Boss és "molt professional i molt conscient que tot l'espectacle és per als fans i gràcies als fans".

Del concert en recorda especialment la dedicatòria a Levon Helm, el líder de The Band que va morir el 19 d'abril i, esclar, l'efectivitat de la banda. "L'E Street Band està en una forma magnífica i la secció de vents li dóna una potència bestial. Crec que fins i tot ells mateixos estan sorpresos del bon rendiment de Jake Clemons. Molta gent deia que era a la banda perquè és el nebot de Clarence Clemons, però és un músic espectacular", explica Simon.

Aquest terrassenc va descobrir Springsteen el 1988. "Tenia 17 anys i vaig escoltar la versió de The river que cantava amb Sting en les actuacions d'Amnistia Internacional, i quan vaig sentir la veu del Bruce va ser un enamorament a primera oïda", diu. Els seus pares no el van deixar anar al concert del Camp Nou, però després es van unir a la causa i avui seran a l'Olímpic. "Serà el seu quart concert del Bruce", concreta.

Millor un pavelló que un estadi

"Quan algú pregunta sobre com són els concerts de Bruce Springsteen sempre dic que és com anar a veure el Barça a la final de la Champions sabent que guanyarà", diu Simon. Però la condició de fan no invalida la capacitat d'anàlisi. "Per mi el format ideal de directe és amb l'E Street Band i en un pavelló més que en un estadi. L'Olímpic és un espai molt obert -comenta-. Ja veurem què passa, però sonoritzar un estadi és molt complicat".

stats