El festival Marenostrum ara anuncia canvi de dates i que no tornarà l'import de les entrades

Els concerts, que s'havien de celebrar el 8, 9 i 10 de juliol a Alboraia, tindran lloc a València tres setmanes més tard i només es permetrà el canvi de titularitat en els abonaments

Inesperat canvi de rumb en el cas Marenostrum, finalment el festival se celebrarà a La Marina Reial Joan Carles I de València els propers 28, 29 i 30 de juliol després de la suspensió de les dates previstes per principis de mes. El passat 7 de juliol l'organització del Marenostrum havia informat de la cancel·lació del festival tot just 24 hores abans que se celebrés. L'ajuntament d'Alboraia, on originàriament tenia lloc el festival, havia denegat la llicència d'activitat arran d'un informe negatiu emès per la Conselleria d'Obres Públiques.

En el moment de la cancel·lació, es calculava que entre 17.000 i 20.000 persones reclamarien l'import de les entrades que havien adquirit. Al web del festival es van habilitar uns telèfons que van resultar estar donats de baixa i una adreça que pertanyia a una empresa de materials de construcció abandonada, fet que va fer sospitar a la Fiscalia Provincial de València, que la passada setmana va començar els tràmits processals per investigar un possible no retorn de l'import de les entrades.

Amb aquesta nova data i emplaçament el festival Marenostrum es podrà celebrar, però els assistents que tenien entrada per a la primera cita no podran reclamar l'import de les entrades. Segons ha informat la direcció del festival, en comprar l'abonament per a l'esdeveniment d'Alboraia existia una clàusula que eximia a l'organització de retornar els diners si el festival se celebrava en un termini de 30 dies respecte les dates originals. El que sí que podran fer els afectats és bescanviar les entrades antigues per les noves de manera gratuïta.

A més, el nou emplaçament, situat al port esportiu de la capital del País Valencià, no tindrà zona d'acampada, al contrari del que passava a Alboraria. Per resoldre aquests casos, el Marenostrum ha assegurat que la seva intenció és "compensar a les persones afectades amb consumicions per un import més gran del que havien adquirit".

Finalment, la direcció del festival ha volgut agrair a les institucions haver trobat una solució en temps rècord.

Més continguts de