Música

L’(a)phònica de Banyoles ajorna la dissetena edició fins al 2021

La incertesa generada per la pandèmia fa inviable aquest any el Festival de la Veu

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, posposa la dissetena edició, que finalment se celebrarà del 24 al 27 de juny del 2021. La incertesa generada per la crisi sanitària convida a la prudència i "fa inviable la celebració del festival aquest mes de juny". "Lamentem les molèsties que aquesta decisió pugui ocasionar i esperem poder-nos retrobar l’any vinent. Tornarem a alçar la veu!”, explica el director artístic de l'(a)phònica, Francesc Viladiu. Alter Sinergies, la productora que organitza el festival juntament amb l'Ajuntament de Banyoles, està "estudiant diverses opcions" per programar concerts a l'estiu, diu Viladiu, tot i que al marge del paraigua de l'(a)phònica.

L’(a)phònica és un festival que s'escampa per diferents espais de Banyoles amb la veu com a fil conductor, i que combina noms consolidats amb artistes emergents i promou produccions pròpies i actuacions en primícia. La línia artística, sempre amb la veu com a element essencial, aplega des del soul i la cançó d'autor a les polifonies occitanes i el pop.

Al llarg dels anys pel festival hi han passat artistes i grups com Salvador Sobral, Vinicio Capossela, Dr. Calypso, José González, Micah P. Hinson, Jorge Drexler, The Excitements, Maïa Vidal, Standstill, Juan Perro, Mishima, Las Migas, Joan Miquel Oliver, Raimon, Christina Rosenvinge, Albert Pla, Miguel Poveda, Feliu Ventura i Maika Makowski, entre molts altres.