Cinema
Cultura 28/10/2014

El Most Festival projectarà més de 50 pel·lícules relacionades amb el món del vi

El festival de Vilafranca del Penedès, que se celebra del 6 al 16 de novembre, estrenarà Rastres de Sàndal' i premiarà Rosa Novell, Josep Maria Pou i Isabel Coixet

Acn
2 min

BarcelonaL'Alt Penedès, un dels entorns vitivinícoles més emblemàtics del territori català, serà l'escenari del Most Festival, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, amb seu a Vilafranca del Penedès. El certamen celebra enguany la seva quarta edició coincidint amb el Dia Europeu de l'Enoturisme el 10 de novembre. La comarca protagonitzarà una programació cinematogràfica relacionada amb el món del vi i el cava del 6 al 16 de novembre, allargant així la duració del festival de quatre a deu dies per poder encabir més de cinquanta llargs i curtmetratges.

Pel·lícules catalanes i internacionals

El Most Festival complementarà la seva oferta cinematogràfica activitats amb tastos especials, un menú Most en alguns restaurants vilafranquins, accions amb les escoles de l'Alt Penedès i la jornada 'Star Wars a Mas Rodó', en què es veuran personatges de la saga Star Wars passejant per les vinyes d'aquest celler de Mediona. Algunes projeccions també es faran a Sant Sadurní d'Anoia, a Pacs del Penedès, a Vilobí del Penedès i a Sant Miquel d'Olèrdola.

Premis a Josep Maria Pou, Isabel Coixet i Rosa Novell

El Most és la unió d'idees de dues entitats culturals de la capital de la comarca: el Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el CineClub, que comparteixen l'ambició de fer arribar a tothom la cultura del vi i del cava. Aquesta fusió s'ha traduït en aquest festival, que l'edició anterior va acollir un total de 2.600 espectadors, una xifra que s'estima que incrementarà amb l'ampliació del nombre de dies de duració del festival.

"A banda de les projeccions a les sales de cinema, volem que els que vinguin gaudeixin de les vinyes del Penedès i dels vins que s'estan fent aquí", ha destacat Fornos.

stats