Cinema
Cultura 28/08/2014

El Festival de Sant Sebastià projectarà 'Jauja', amb Viggo Mortensen

La secció Horizontes Latinos recollirà en 14 pel·lícules la millor collita llatinoamericana de l'any

Efe
2 min

San SebastiánPel·lícules de l'Argentina, Mèxic, Xile, Brasil, Uruguai i Colòmbia participaran a la secció Horizontes Latinos del Festival de Cinema de Sant Sebastià, que tindrà lloc del 19 al 27 de setembre. Un dels films destacats d'aquesta secció és 'Jauja', dirigida per l'argentí Lisandro Alonso i protagonitzada per Viggo Mortensen. La pel·lícula, que narra la història d'un militar danès que persegueix la seva filla en fuga a la Patagònia del segle XIX, va guanyar el premi Fipresci al Festival de Cannes.

Al Festival de Sant Sebastià també es podrà veure 'Güeros', del mexicà Alonso Ruizpalacios, que va obtenir el premi a la millor òpera prima del Festival de Berlín. Aquest no serà l'únic títol que viatja de la Berlinale a Sant Sebastià, on es projectarà 'Ciencias Naturales' de l'argentí Matías Lucchesi, 'Praia do futuro' de Karim Ainouz i 'La tercera orilla', dirigida per Celine Murga. A més, la secció inclourà l'argentina 'Historia del miedo' de Benjamín Naishtat, que va ser reconeguda com a millor pel·lícula del Festival de Jeoju (Corea del Sud).

El cineasta xilè Alejandro Fernández serà present a Sant Sebastià amb la seva tercera pel·lícula, 'Matar a un hombre', mentre que Juan Martín Hsu hi participarà amb 'La Salada'. Horizontes Latinos també inclourà el nou film de Diego Lerman, 'Refugiado', i el debut en el llargmetratge de Franco Lolli, 'Gente de bien'. La secció es completa amb 'La princesa de Francia' de Matías Piñeiro, 'Dos disparos' de Martín Rejtman, 'Ventos de agosto' de Gabriel Marcaro i 'Casa grande', el segon treball de Felipe Barbosa. Tots els films competiran pel Premi Horizontes, que està dotat amb 35.000 euros dels quals 10.000 es destinen al director de la pel·lícula i 25.000 al distribuidor a l'Estat espanyol.

stats