Teatre

La vaga dels intermitents obliga a cancel·lar la inauguració del Festival d'Avinyó

El director del festival ho ha anunciat aquest divendres al matí. S'han suspès els espectacles 'El príncep d'Hombourg' i 'Coup fatal'

El director de la 28a edició del Festival d'Avinyó, l'actor drmaturg i director Olivier Py, ha anunciat aquest divendres al matí que se suspenen els dos espectacles inaugurals del certamen arran de la vaga convocada pels treballadors discontinus del sector de les arts escèniques i la indústria audiovisual.  S'han cancel·lat l'espectacle 'El príncep d'Hombourg', que s'havia de representar al Palau dels Papes i 'Coup fatal', d'Alain Platel. El certamen es fundar el 1947 i ha patit els efectes de la vaga dels treballadors del sector en diverses ocasions. La darrera, el 2003, va provocar pèrdues per valor d'1,9 milions d'euros, segons va calcular el diari 'Le Monde'. La mitjana de visitants de cada edició se situa entre les 120.000 i 140.000 persones. 

El treballadors intermitents, contraris a la modificació del seu estatut de desocupació, van decidir en una assemblea celebrada dijous a la nit mantenir la vaga convocada per a la jornada inaugural. "En cada espectacle, veurem si es pot representar i no perquè no es poden reemplaçar els treballadors que estan en vaga". 


Més continguts de