Cinema
Cultura 09/10/2011

Mike Cahill divisa un altre planeta Terra

El director va començar a rodar la pel·lícula Another earth amb 5 dòlars. Un productor va decidir financiar-la i va guanyar al festival de Sundance. Ara passa per Sitges.

Acn
2 min
Mike Cahill presenta 'Another earth' a Sitges

SitgesMike Cahill va començar a rodar Another Earth amb només 5 dòlars. Gràcies, però, a l'interès del productor, Cahill va tirar endavant el projecte en millors condicions fins a guanyar un premi en el festival Sundance 2011. Aquest diumenge el director l'ha presentat al Festival de Sitges.

La jove Rhoda (Brit Marling) és acceptada a l'Institut Tecnològic de Massachusetts quan, una nit mentre condueix, divisa un nou planeta i xoca contra un vehicle, matant la dona i el fill d'un home (interpretat per William Mapother) que sobreviu a la tragèdia. A partir d'aquest inici, Cahill mescla el drama i la ciència ficció per reflexionar sobre el sentiment de culpa, la capacitat de perdó i l'existència d'una segona Terra. "La idea que existeix un altre nosaltres prové de la voluntat de connectar-nos-hi, però estem sols", ha dit.

Anys després, els científics corroboren que aquell planeta divisat és una rèplica exacte de la Terra i de tots els seus habitants i les seves vides. Quatre anys després, quan ja ha complert la condemna per la responsabilitat en l'accident, la Rhoda torna a casa i decideix buscar el supervivent de l'accident, el John, per demanar-li perdó. Les coses, però, no aniran com la protagonista s'espera i, sense revelar-li la seva identitat, deixarà que la seva relació sigui cada cop més estreta. La Terra 2, però, no deixarà de ser present en la seva ment.

Cahill ha advertit que el va concebre des del principi el paper de Rhoda com el d'una dona que ha fet una cosa horrible i que ha pagat per això, però que "té zero compassió per ella mateixa, ella és la protagonista i l'antagonista alhora, i es planteja la seva vida com una lluita contra aquesta culpa". "Si hagués fet un personatge que tingués pena d'ell mateix, la gent el rebria malament", ha assegurat Cahill.

stats