CINEMA
Cultura 12/10/2011

La invasió extraterrestre de Vigalondo conquereix Sitges

Nacho Vigalondo estrena Extraterrestre, una història que mescla amor i ciència-ficció sense que hi aparegui cap extraterrestre

Efe
2 min
L'equip d''Extraterrestre' de Nacho Vigalondo

SitgesDesprés de triomfar a Toronto, Austin i Sant Sebastià, aquest dimecres l'equip d'Extraterrestre, amb Nacho Vigalondo al capdavant dels actors Julián Villagrán, Raúl Cimas, Carlos Areces i Miguel Noguera, també ha envaït amb èxit el Festival de cinema de Sitges amb un projecte que el seu director considera que és la primera pel·lícula "conseqüent amb el fenomen OVNI", que fusiona amor i ciència-ficció.

En un pis del barri de Lavapiés de Madrid, Julio i Julia, que no es coneixen, es desperten un matí al mateix llit, després d'una nit de borratxera de la qual no recorden res. Ell quedarà enamorat d'ella i junts s'adonaran també que la ciutat ha canviat la seva fesonomia perquè un gegantí OVNI flota sobre seu. "Es tracta d'una prolongació lògica del que han fet els putos extraterrestres en la Història, perquè això de què vénen a envair-nos és només una presumpció. Aquí vénen a fotre'ns un mal de cap. Només volen atenció, això és clar. Si fins i tot posen els llums a les seves naus a la nit", ha dit.

El director nominat a l'Oscar pel seu curtmetratge 7:35 del matí, ha assenyalat que no vol deixar passar gaire temps sense fer una pel·lícula (l'última va ser Los Cronocrímenes el 2008). El rodatge d'Extraterrestre, que va durar unes quatre setmanes, afirma que va ser "molt precís" a la vegada que eficaç. "Ens agrada exportar la idea que som uns bojos meravellosos, però la disciplina en el rodatge imposa molt de rigor".

Tots els actors de la pel·lícula excepte Michelle Jenner, que avui estava malalta, han coincidit a dir que el guió els va cridar l'atenció des de la primera línia. Carlos Areces ha dit que li va xocar una cosa: "Algú em desencasellava del personatge freak". A Raúl Cimas no li quadrava que Madrid s'aconseguís buidar de gent en un matí i que el seu personatge fos la parella d'algú interpretat per Michelle Jenner.

Preguntat pels seus nous projectes, Nacho Vigalondo ha dit que participarà amb un curt en una pel·lícula amb 25 directors més i també es troba en fase avançada la seva pròxima pel·lícula, Windows, que comporta reptes tècnics, un pas més enllà a allò que passava a Los Cronocrímenes.

stats