MÚSICA
Cultura 07/03/2012

L'Ajuntament de Girona suprimeix el Festival de Músiques Religioses i del Món

El certamen tenia 12 anys d'història i una aportació pública de 150.000 euros

Acn
1 min

GIRONAEl govern municipal de Girona ha decidit posar fi al festival de Músiques Religioses i del Món que la ciutat organitzava des de feia 12 anys i rebia 7.526 espectadors. L'alcalde, Carles Puigdemont, ha destacat que l'Ajuntament havia de fer una inversió de 150.000 euros per al festival (d'un total de 377.000 euros) i que, en temps de crisi, han decidit invertir aquests diners en apostes més trencadores i per a nous públics. La notícia se sap pocs dies després que l'obra social d'Unnim també anunciés que deixava de fer l'Etnival, destinat a un públic jove i amb concerts a l'aire lliure.

A la resta de festivals, la crisi també obliga a fer canvis. El festival Castell de Peralada (amb uns 4 milions de pressupost) impulsarà més coproduccions amb teatres i festivals internacionals i continuarà apostant per espectacles inèdits o inicis de gira d'artistes de renom.

L'Ajuntament de Cadaqués redueix una tercera part el pressupost (vora els 200.000 euros) del seu festival i reintrodueix la música clàssica com a plat fort. Després de 36 anys programant música clàssica, el 2008 el festival es va reinventar apostant pel jazz, el flamenc i altres fusions musicals. Ara tornarà als orígens.

El festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols arriba a la cinquantena edició i, pel consistori, els esforços es centren en aconseguir el màxim de suports i patrocinis per tal que la cita sigui "el màxim de lluïda possible", tot i que "arriba en el pitjor moment".

stats