Espectacles
Cultura 25/08/2014

El xilè Ignacio Achurra obrirà FiraTàrrega reivindicant el dret a la resistència cultural

En aquesta 34a edició, la fira assumeix per primera vegada la producció íntegra de l'espectacle inaugural

Acn
1 min
FiraTàrrega arriba a la 34a edició amb Ignacio Achurra com a cap de cartell / ARA

TàrregaEl dramaturg i director xilè Ignacio Achurra inaugurarà el 12 de setembre la 34a edició de FiraTàrrega 2014 amb l'espectacle 'La ira dels peixos'. Amb deu artistes i quatre músics, es tracta d'una peça de carrer amb música en directe que podran veure prop de 6.000 persones. Per primera vegada a la seva història, el certamen ha assumit la producció íntegra de l'espectacle, amb la voluntat de promoure nous projectes de creació.

'La ira dels peixos' parla d'un enfrontament entre dues cultures, una que resideix en un vaixell i viu de la recollida d'escombraries del mar i l'altra formada pels visitants, que arriben per conèixer l'estil de vida dels anomenats 'homes peixos'. L'espectacle és un cant a la diversitat cultural i a la resistència dels pobles, i reflexiona sobre els estats totalitaris o els interessos econòmics.

A FiraTàrrega, que tindrà lloc de l'11 al 14 de setembre a la capital de l'Urgell, s'hi podran veure espectacles d'una vuitantena de companyies, algunes de la República Txeca, Eslovàquia o Polònia. En la secció oficial es podran veure trenta-dos espectacles de carrer i catorze de sala.

stats