Arts escèniques
Cultura 14/09/2014

Fira Tàrrega tanca les portes amb més ocupació i internacionalització

Encara amb les dades definitives per confirmar, l'organització ha avançat que es podrien haver superat els 150.000 visitants dels 80 espectacles que s'hi han vist

Acn
2 min
Una imatge de l'espectacle de Laminimal teatre / MARTÍ E. BERENGUER

TàrregaLa 34a edició de Fira Tàrrega de teatre al carrer abaixa el teló aquest diumenge amb un augment de localitats venudes i també d'usuaris de la zona d'acampada, xifres que fan pensar que es podrien haver superat els 150.000 visitants del certamen. Tot i que no hi ha dades oficials de l'organització, les comparatives amb el 9,3% més de localitats venudes o el creixement de 2.200 a 3.103 usuaris a l'espai d'acampada podrien extrapolar-se al nombre de visitants que des de divendres han omplert la capital de l'Urgell.

Aquest diumenge a la tarda la Fira tanca sota la pluja fet que ha obligat a suspendre alguns dels espectacles previstos a les places i carrers de Tàrrega. Tàrrega ja és referent en el món del teatre, asseguren els organitzadors, que veuen clara l'aposta per la internacionalització. "Enguany hi ha hagut companyies de països com Corea del Sud o Nova Zelanda", ha destacat l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló. També hi ha hagut professionals de Japó, els Estats Units, el Canadà o Rússia. El nombre de professionals estrangers ja supera els de la resta de l'estat espanyol. Aquest any se n'han acreditat 461 de catalans, 144 de la resta de l'estat espanyol i 184 d'internacionals. Perelló també ha destacat el fet que Fira Tàrrega sigui a aquestes alçades "un referent" palpat per l'interès dels creadors en actuar-hi.

Més suport a la creació

El director artístic, Jordi Duran, ha posat de relleu el resultat del programa de suport a la creació, que ja suposa un 20% de la secció oficial (9 espectacles), "un dels grans actius de la fira". Segons Duran, a banda de la internacionalització de les companyies que participen a la Fira, el certamen manté com a clau "la vinculació amb el territori i el diàleg amb la ciutat de Tàrrega".

Aquest any s'han venut 12.500 localitats de pagament, arribant al 80,2% d'ocupació de l'aforament de la programació oficial, un 9,3% més que l'any passat. Aquest any els organitzadors han detectat un augment del públic familiar. La venda d'entrades anticipades, a més, s'ha doblat (de 1.155 a 2.679). El director tècnic de la Fira, Oriol Martí, ha posat de relleu el manteniment del descens de preus ja aplicat l'any passat, situats entre els 5 i els 15 euros. Els organitzadors també destaquen el bon funcionament de la zona d'estands d'intercanvi professional, amb bons resultats d'intercanvis i de les xerrades i reunions entre els diferents sectors implicats al món del teatre. Aquest any Fira Tàrrega ha comptat amb les actuacions de 80 companyies amb un 50% d'estrenes a la programació oficial.

stats