Música
Cultura 27/09/2011

El fiscal afirma que Michael Jackson és mort per haver confiat en el seu metge

L'advocat de Conrad Murray sosté, pel contrari, que Jackson va provocar la seva mort administrant-se una dosi extra de propofol en absència del doctor, empès per un impuls suïcida

Ara
2 min
La imatge de Michael Jackson mort a l'hospital s'ha exhibit al judici

BarcelonaEl fiscal David Walgren ha afirmat a l'obertura del judici contra Conrad Murray que Michael Jackson és mort per haver confiat en el seu metge. El cantant "va posar la vida a les mans" de Murray i la "confiança dipositada equivocadament" li va costar la vida.

El judici, que se celebra a la cort superior de Los Angeles, ha tret a la llum proves com una conversa que van mantenir Jackson i Murray un mes abans de la mort del cantant, en què Jackson, amb una veu molt feble, diu que vol que la gent surti del seu xou pensant que és el millor artista del món, recull Antoni Bassas al seu twitter. En aquesta mateixa conversa, l'artista explica que vol destinar els diners recaptats a l'espectacle per construir l'hospital infantil més gran del món, l'hospital Michael Jackson, amb capacitat per acollir un milió de nens.

El fiscal ha exposat durant el judici que Murray que va dormir gairebé cada nit a casa del cantant per subministrar-li anestèsics abans de dormir. Quan els serveis d'urgència van declarar la mort de Jackson i van preguntar què havia pres, el doctor va ocultar que li havia administrat l'anestèsia. David Walgren ha valorat que Murray no treballava per la salut del seu pacient sinó per 150.000 dòlars al mes i que va abandonar al seu pacient quan més el necessitava. Per això considera que Michael Jackson va morir per la seva negligència i demana homicidi voluntari per a Conrad Murray, que s'enfronta a una condemna de quatre anys de presó.

Per la seva banda, l'advocat de Murray, Ed Chernoff, defensa que va ser Jackson qui va provocar la seva pròpia mort prenent medicaments sense que el doctor estigués present, informa AFP. “Es va actuar sense el coneixement del metge, sense el seu permís, en contra dels seus instruccions”, ha dit l'advocat, durant el primer dia de judic.

"Estem convençuts que l'evidència científica ens mostrarà que quan el doctor Murray va sortir de l'habitació, el mateix Michael Jackson es va administrar una dosi de propofol que, amb el lorazepam, va causar una tempesta en el seu cos", ha dit Chernoff al jurat. Aquesta combinació, segons la defensa, és la que "va matar a l'instant" al cantant el 25 de juny de 2009.

El doctor Murray ha admès que li va subministrar propofol al cantant del matí de la seva mort, després de donar-li un Valium a les 1.30 am i, en qüestió d'hores, lorazepam i midazolam, dos tipus d'ansiolítics. No obstant això, els advocats del doctor Murray asseguren que va ser el mateix Michael Jackson qui, empès per impulsos suïcides, es va administrar una dosi extra de propofol, que li va provocar la mort, en l'absència del metge.

stats