Patrimoni fotogràfic
Cultura 23/06/2011

Mascarell vol un Centre Nacional de Fotografia

El conseller de Cultura anuncia que a l'octubre ja hi haurà un projecte per conservar i difondre el patrimoni fotogràfic. Mascarell ha qualificat la pugna que hi hagut entre les administracions públiques per adquirir imatges de "llastimosa"

Sílvia Marimon
1 min

BarcelonaAl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, "no li molestaria" que hi hagués un Centre Nacional de Fotografia que es dediqués a "impulsar la conservació i difusió del patrimoni fotogràfic". La decisió, però, no serà oficial fins al proper octubre. Serà aleshores quan la comissió creada per la conselleria de Cultura emetrà el seu dictamen sobre què fer amb el patrimoni fotogràfic català. Mascarell té clar que la difusió d'aquest "importantíssim" patrimoni, "s'ha de multiplicar per mil".

Mascarell ha fet aquestes declaracions en el debat organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya titulat "Què fer amb el Patrimoni Fotogràfic de Catalunya?". El conseller de Cultura ha qualificat de "llastimosa" la pugna entre les administracions per adquirir patrimoni fotogràfic i ha lamentat que en els darrers 30 anys les polítiques culturals han patit un "cert erratisme". El conseller vol resoldre l'accés al fons fotogràfic que, en aquest moment, "és molt desigual i complicat".

Entre el públic hi havia nombrosos fotògrafs de reconegut prestigi. Hi ha hagut crítiques sobre les polítiques que s'han dut a terme fins ara i queixes sobre el poc reconeixement de la tasca de molts professionals que han dedicat la seva vida a captar el món en què vivien. Mascarell ha assegurat que demanar a aquests professionals que donin de manera altruista el seu fons a les institucions públiques "és molt injust". El conseller s'ha mostrat força receptiu davant algunes veus que han demanat que incorporés representants i professionals del fotoperiodisme a la comissió que ha de decidir la política de patrimoni fotogràfic dels propers cinc i deu anys. "En els propers dies hi haurà nova gent a la comissió", ha assegurat.

stats