LLIBRES
Cultura 18/04/2013

Els fotollibres, protagonistes de la fira Arts Libris

Un centenar d'expositors mostren llibres d'artista i de disseny a l'Arts Santa Mònica

Ara
2 min
L'exposició Offpaper, comissariada per Have a Nice Book, repassa amb materials diversos el procés de creació i la publicació d'un fotollibre.

BarcelonaGaleristes d'art i de fotografia, editors de llibres de bibliòfil i de fotollibres, editors experimentals, llibreries especialitzades, escoles d'art i disseny... Un centenar d'expositors nacionals i internacionals desembarcaran a partir de demà a l'Arts Santa Mònica per celebrar la quarta edició d'Arts Libris, la fira internacional del llibre i edicions d'art, fotografia i disseny de Barcelona. La fira ha crescut en dimensions -ocuparà les tres plantes del centre- i en abast: enguany eixampla els seus horitzons i estarà especialment dedicada a la fotografia, arran del creixent interès que els fotollibres han assolit en el camp de l'edició.

L'objectiu de la directora de la fira, la galerista Rocío Santa Cruz, és arribar tant als professionals del sector, artistes i dissenyadors, que poden gaudir de més visibilitat dels seus treballs, com al públic en general. Al llarg d'aquestes quatre edicions, Arts Libris s'ha consolidat com una de les trobades d'art, fotografia i disseny de referència en l'àmbit europeu. L'any passat va rebre més de 10.200 visitants i va superar altres cites del sector.

Un dens programa d'activitats paral·leles complementarà la tasca dels expositors. Entre les més esperades hi ha la taula rodona on l'artista britànica Tacita Dean conversarà amb la cineasta Isabel Coixet i el galerista Huc Malla sobre Feed my lambs , la instal·lació que ha creat amb l'artista Peter Fillingham i que es podrà veure a l'Espai Laboratori del centre. Aquesta és una de les cinc exposicions d'aquesta edició d'Arts Libris. L'artista Jordi Mitjà presentarà Atzavara#1 , una intervenció a l'escala de l'edifici amb collages, postals, retalls de diaris, revistes i vinyetes de còmics del seu arxiu. També en el terreny artístic, es podrà veure la mostra fotogràfica Paloma al aire , de Ricardo Casas.

En el terreny de les exposicions sobre el món de l'edició, Offpaper repassa els materials i els processos de l'edició de fotollibres; i Ebookip proposa fomentar la creació i la difusió de fotollibres a l'Estat. Per acabar, Passant pàgina. El llibre com a territori de l'art repassa la història del llibre d'artista català i internacional.

stats