Cultura 23/10/2019

El govern espanyol prohibeix les manifestacions en contra de l'exhumació de Franco al cementiri de Mingorrubio

La Fundación Francisco Franco i l'entitat Raíces havien convocat oracions en memòria del dictador

Laia Forès
1 min
Les restes del dictador Francisco Franco seran traslladades aquest dijous al cementiri d'El Pardo-Mongorrubio, a Madrid.

Madrid[Segueix en directe l'exhumació de Franco del Valle de los Caídos]

El govern espanyol es prepara per a l'exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos i la posterior reinhumació al cementiri d'El Pardo-Mingorrubio aquest dijous, i vol evitar qualsevol complicació. L'executiu ha decidit no autoritzar dues concentracions per "resar per l'ànima" del dictador convocades a Mingorrubio per la Fundación Francisco Franco i l'associació Raíces perquè podrien provocar "greus alteracions de l'ordre públic". Les dues entitats han recorregut la decisió al Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

El govern espanyol assenyala un informe de la Policia Nacional que desaconsella permetre les concentracions a les immediacions del cementiri on el dictador serà enterrat al costat de la seva dona, Carmen Polo, i ho justifica perquè concentracions recents convocades per entitats d'ideologia similar han acabat amb disturbis i "enfrontaments directes" amb col·lectius antagònics. A més, el govern del PSOE ha recordat en els últims dies als col·lectius feixistes que l'exaltació del franquisme és delicte.

stats