Publicitat
Publicitat

Teatre

'La función por hacer', guanyadora dels premis Max

L'actriu Vicky Peña i la coreògrafa Sol Picó han estat coprotagonistes dels premsi de teatre de la SGAE. L'autor Alfredo Sanzol ha guanyat com a "millor autor teatral en català o valencià" amb el text 'Delicadas', escrit en castellà i traduït al català per Sergi Belbel

La función por hacer, la revisió de Miguel de Arco de Sis personatges en busca d'autor, de Pirandello, s'ha alçat com a vencedora de la XIV edició dels Premis Max de Teatre. El muntatge, que partia com a favorit, ha estat reconegut com a millor espectacle teatral i s'ha endut fins a set Max pel millor director d'escena (Miguel del Arco), millors actors secundaris (Manuela Paso i Raúl Prieto) i millor empresari d'arts escèniques, entre d'altres.

El Max a la millor actriu ha estat per Vicky Peña i Marburg (Mario Gas ha recollit la poma de Brossa); Carlos Hipólito ha recollir el de millor actor per Glengary Glen Ross.

Pel que fa a la categoria batejada com a "Millor autor teatral en català o valencià", el premi ha estat per a Alfredo Sanzol pel text Delicadas, una peça escrita originalment en castellà i traduïda al català per Sergi Belbel.

La coreògrafa Sol Picó i el seu muntatge d' El Ball, l'obra d'Irène Némirovsky dirigida per Sergi Belbel i interpretada juntament amb Anna Lizaran, li han valgut dos premis: el de millor intèrpret femenina de dansa i millor coreografia.

També en l'apartat de dansa Nubes, l'espectacle de dansa infantil de la companyia Aracaladansa i coproduït pel Mercat de les Flors, ha aconseguit el premi al millor figurinista i el de millor espectacle infantil.

En l'apartat musical, el millor espectacle de teatre musical ha estat per Pegados, la comèdia musical creada per Ferran González i Alicia Serrat. Carles Santos i Ara Malikian han rebut el premi de millor composició musical per espectacle escènic.

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha entregat el Maz d'honor a José Monleón, crític i autor teatral. A la gala dels premis de la SGAE, presentada a cinc mans per Natalia Millán, Carlos Hipólito, Toni Cantó, Fernando Tejero i Ángel Martín, s'han pogut sentir algunes veus crítiques, com les de Miguel del Arco, que ha afirmat que els ajuntaments estan "acabant amb el teatre" perquè no paguen els deutes, o la de la figurinista Elisa Sanz, que ha reclamat una acadèmia de les arts escèniques, perquè ells també són "autors".


Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT