Música
Cultura 19/10/2021

La Fundació Òpera Catalunya posa en marxa la temporada 2021-2022

'Il barbieri di Siviglia' inaugura un cicle amb tres òperes i tres concerts

1 min
Una imatge de l'òpera 'Il barbieri di Siviglia'

BarcelonaTres òperes, tres concerts, quaranta funcions en dotze ciutats. Així es desplega la temporada 2021-2022 de la Fundació Òpera Catalunya, que comença aquest dimecres amb la primera representació d’Il barbieri di Siviglia, al Teatre La Faràndula de Sabadell, que fins al 14 de novembre també passarà pel Teatre Fortuny de Reus, el Teatre Jardí de Figueres, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori de Sant Cugat, el Palau de la Música, la Llotja de Lleida, el Teatre Tarragona i el Teatre-Auditori de Granollers. A més de l’òpera de Mozart, la temporada també inclou Don Pasquale, de Donizetti; Rigoletto, de Verdi, un concert d’homenatge a Amadeu Vives i el Rèquiem de Verdi, sempre amb l’Orquestra Simfònica de Vallès, i un concert de la mezzosoprano Sonia Prina i el tenor Juan Sancho amb Vespres d’Arnadí.

Una de les novetats de la temporada, que té un pressupost d'1,7 milions d'euros, és la recuperació de les funcions a Tarragona i Figueres, tal com ha explicat en roda de premsa, i recull l'ACN, el director general de la FOC, Òscar Lanuza. "Esperem que sigui la temporada de la recuperació després d'un any molt difícil", diu Lanuza.

Il barbieri di Siviglia amb què s'inaugura la temporada és una producció pròpia amb direcció escènica de Pau Monterde i direcció musical de Daniel Gil de Tejada; el repartiment l'encapçalen el baríton César San Martín i la soprano Carmen Romeu.

stats