CINEMA
Cultura 19/01/2012

George Lucas abandona les grans produccions per pel·lícules més "personals"

El director no troba productora a Hollywood per finançar la seva darrera pel·lícula, 'Red Tails'. "Em retiro del negoci", diu

Ara
1 min
Imatge de la cinta 'Red Tails' de George Lucas

BarcelonaEl director George Lucas ha anunciat que deixa el negoci de les grans produccions cinematogràfiques per dedicar-se a fer pel·lícules "més personals". Una decisió presa després que els estudis de Hollywood s'hagin negat a finançar la seva darrera pel·lícula, Red Tails, un tribut als pilots afroamericans que van combatre durant la Segona Guerra Mundial, coneguts com a "Brigada Tuskegee". Això l'ha obligat a costejar-se íntegrament els 58 milions de dòlars que ha costat la producció de la pel·lícula, protagonitzada per Bryan Cranston, Cuba Gooding Jr. i Terrence Howard.

Lucas (California, 1944) assegura que es retira "del negoci, dels estudis", però deixa oberta la porta a filmar en un futur la seva cinquena pel·lícula de la saga Indiana Jones segons publica The New York Times en una entrevista amb el director. "Hi ha hagut executius que ni tan sols han aparegut per visionar la cinta. No és la seva feina?", es lamenta l'autor de l'èpica saga La guerra de les galàxies. Lucas ha explicat que a partir d'ara dedicarà la resta de la seva carrera a pel·lícules més artístiques, similars a les gravacions experimentals que va rodar als anys seixanta, quan encara estudiava a l'escola de cinema.

stats