Globus d'or
Cultura 14/01/2013

'Argo' i 'Los Miserables', grans triomfadores dels Globus d'Or

El drama dirigit per Ben Affleck s'endú el guardó a millor film i el musical de Tom Hooper guanya tres dels quatre Globus d'Or a què optava, entre els quals, el de millor pel·lícula de comèdia o musical de l'any

Efe
2 min
El director d''Argo', Ben Affleck, amb els productors del film: Grant Heslov i George Clooney, amb el Globus d'Or / EFE

Los AngelesEl 'thriller' 'Argo' i el musical 'Los Miserables' han sigut les grans triomfadores de la setantena edició dels Globus d'Or celebrada aquest diumenge a Los Angeles, en què 'Lincoln', la cinta amb més candidatures, s'ha quedat amb una recompensa molt minsa.

'Los Miserables', l'adaptació cinematogràfica de la cèlebre obra de Victor Hugo, ha aconseguit tres dels quatre Globus d'Or als quals estava nominada: millor film i actor de comèdia o musical i actriu de repartiment. Hugh Jackman s'ha proclamat millor actor de comèdia o musical pel seu paper protagonista en aquesta cinta, i Anne Hathaway, millor actriu de repartiment.

La sorpresa de la nit, però, ha sigut 'Argo', en superar 'Lincoln' per partida doble: en la categoria reina de millor pel·lícula dramàtica i en la competència pel títol de millor director, que ha anat a parar a Ben Affleck davant el favoritisme que els experts atorgaven a Steven Spielberg ('Lincoln') i Kathryn Bigelow ('La noche más oscura').

'Django desencadenado', l'última producció de Quentin Tarantino, s'ha endut dos Globus d'Or, entre els quals, el de millor guió, contra tot pronòstic.

Spielberg, mentrestant, ha vist com, un per un, se li anaven escapant els set Globus d'Or a què aspirava 'Lincoln', que únicament ha pogut aconseguir el previsible guardó a millor actor de drama per al britànic Daniel Day-Lewis.

'Lincoln' podria tenir la seva revenja en la cerimònia dels Oscars, el 24 de febrer, premis als quals opta en 12 categories, tot i que la pugna per les estatuetes promet ser molt disputada amb títols com 'El lado bueno de las cosas', 'La noche más oscura' i 'La vida de Pi'.

'Brave' ha sortit victoriosa en la competència pel títol de millor pel·lícula d'animació, i 'Amor', de Michael Haneke, ha conquistat la categoria de millor pel·lícula en llengua estrangera, en el que sembla ser un preludi del que passarà als Oscars.

Les mestres de cerimònia, les actrius Tina Fey i Amy Poehler, i l'aparició no anunciada de l'expresident dels EUA Bill Clinton per presentar el film 'Lincoln' han donat sobrietat a un esdeveniment amb menys espurna que altres vegades.

stats