Art

La consellera de Cultura assegura que no és responsabilitat seva

El govern basc diu que no pot evitar el tancament del Chillida-Leku

La consellera de Cultura basca, Blanca Urgell, ha subratllat avui que el govern Basc no "responsabilitat" en el tancament del museu Chillida-Leku d'Hernani (Guipúscoa) "ni cap possibilitat d'evitar-ho".


Quan durant la presentació de la programació d'hivern de la Jove Orquestra d'Euskal Herria a Sant Sebastià han preguntat a la consellera de Cultura basca s obre el tancament de les instal·lacions que alberguen l'obra d'Eduardo Chillida, previst per al proper dia 31,  ha dit que el departament basc de Cultura no "gaire més recorregut" que "treballar per què s'obri com més aviat millor".

La família de Chillida va anunciar el tancament temporal del centre davant el dèficit que arrossega aquest equipament privat, alhora que negocia amb les institucions possibles fórmules que el facin viable.

Urgell ha insistit que no volia parlar sobre les converses que porta a terme l'executiu de Vitòria amb la família Chillida perquè és "molt important" que les dues parts siguin "respectuoses" amb la negociació per poder "trobar un punt de trobada". "Estic segura que aquests dies ho aconseguirem ha assenyalati espero que puguem anunciar en un termini raonable que hi ha un acord per arreglar aquesta situació".

Després d'apuntar que el govern Basc "tota" la "voluntat" i "disposició" per trobar una solució "com més aviat millor", Urgell ha recordat, però, que es tracta d'una propietat privada "en què no hi ha cap manera d'intervenir si no és amb l'acord dels seus propietaris ".

"Sempre dins d'una lògicaha precisatque conjugui els interessos de les dues parts, els privats, molt legítims, amb els d'unes institucions que han de vetllar pels diners públics que els ha estat encomanats".

La titular de Cultura ha explicat que el seu departament ha proposat a la família Chillida una sèrie de "mesures", "solucions concretes" o "opcions" referides tant a la propietat del museu com pel que fa a la gestió, les quals no ha volgut concretar perquè són part de la negociació.

"La família unes necessitats i uns interessos que hem de veure com encaixen amb les possibles solucions, que són moltes", ha indicat Urgell, que ha insistit que el seu departament ha proposat "una sèrie d'opcions obertes", amb alguna de les quals "trobarem l'acord, sense cap dubte ".

Més continguts de