FOTOGRAFIA
Cultura 07/06/2012

Els grafits de Banksy en tres dimensions

El fotoperiodista Nick Sterns recrea amb persones reals les imatges més populars del grafiter anglès en el projecte 'You are not Banksy'

Ara
1 min
Dues Mona Lisa guerreres / NICK STERN

BarcelonaEl fotoperiodista Nick Stern, que ha retratat el terratrèmol d'Haití o el sud-est asiàtic, s'ha inspirat ara en l'art de carrer anglès, i en concret en els grafits de Banksy. Stern ha reproduït amb gent real els grafits més famosos de l'artista d'una forma tan realista que els personatges semblen sortir de la paret.

El fotògraf –que viu entre Los Angeles i Anglaterra– explica en un reportatge del Huffington Post que, com que és tan complicat tenir permisos per fotografiar al carrer i val diners, va fer-ho a l'estil Banksy: sense permís, ràpid i sense deixar rastre. "Va ser un veritable 'guerrilla style'", explica.

Les fotografies estan tenint un gran èxit per internet. El fotògraf, per això, ha decidit recollir una desena de retrats més i editar un llibre amb les imatges. El repte és complicat. Després de col·locar al carrer una Mona Lisa amb un llançabombes, en la propera foto vol treballar amb un guepard.

stats