Cultura
Cultura 06/01/2022

Els Grammy es posposen i Sundance serà virtual

L'expansió de la variant òmicron altera els grans esdeveniments culturals dels Estats Units

ARA
2 min
Les estatuetes dels premis Grammy.

BarcelonaEls festivals i les cerimònies de premis tornen a ser víctimes de la pandèmia. La gala dels premis Grammy que s'havia de celebrar el 31 de gener ha estat posposada indefinidament a conseqüència de l'expansió de la variant òmicron als Estats Units. Un altre esdeveniment cultural important, el Festival de Sundance, ha anunciat també que la següent edició serà exclusivament virtual.

És el segon any consecutiu que els premis Grammy posposen la seva gala a causa de la pandèmia. El 2021 es va acabar celebrant al març una gala de petit format a l'Staples Center de Los Angeles que va incloure només una part dels artistes nominats. Enguany no s'ha anunciat encara la nova data per a la celebració dels premis. Amb onze candidatures, Jon Batiste lidera les nominacions del premis de la indústria musical nord-americana. Altres artistes nominats són Kanye West, Taylor Swift, Billie Eilish i Jay Z, que amb 83 candidatures té el rècord històric de nominacions als premis.

"A causa de la incertesa provocada per la variant òmicron, celebrar la gala el 31 de gener suposa massa riscos", diu el comunicat que han fet conjuntament l'Acadèmia de Gravació dels Estats Units, que organitza els premis, i el canal CBS, propietari dels drets de la gala. "La salut i la seguretat del públic, de la comunitat de la música i dels centenars de persones que treballen per produir el xou segueixen sent la nostra màxima prioritat".

Pel que fa al Festival de Sundance, que tenia previst celebrar-se a Park City del 20 al 30 de gener, els organitzadors han anunciat que tots els esdeveniments del programa passen a ser virtuals, un format que el festival ja va adoptar en l'edició de l'any passat. "Estàvem desitjant celebrar la nostra primera edició completament híbrida, però la variant òmicron i les seves taxes de contagi inesperadament altes estan portant al límit la seguretat sanitària, els viatges i altres infraestructures del país", diu el comunicat dels organitzadors, que no veuen viable que milers d'artistes, espectadors, treballadors i voluntaris es trobin al festival mentre les autoritats tenen dificultats per oferir els serveis més bàsics.

stats