Arquitectura
Cultura 03/08/2011

El gratacel d'un quilòmetre d'altura, l'edifici més alt del món

Els arquitectes Adrian Smith i Gordon Gill construiran la torre Kingdom a l'Aràbia Saudita. L'obra costarà 850 milions

Redacció
1 min
La torre Kingdom assolirà els 1000 metres d'altura

BarcelonaAdrian Smith es consolida com l'arquitecte de les altures. Després de signar l'any passat el Burj Khalifa de Dubai, d'edifici més alt del món de 828 metres, l'arquitecte iniciarà aviat el projecte de la torre Kingdom, un gratacel que arribarà als 1000 metres.

Smith afrontarà l'encàrrec del Príncep Alwaleed bin Talal, nebot del rei Abdullah, amb l'arquitectura Adrian Smith + Gordon Gill. El projecte, que costarà prop de 850 milions d'euros i s'allargarà seixanta-tres mesos, preveu la creació d'un hotel Four Seasons, apartaments, oficines i l'observatori més alt del món.

La torre, amb forma d'agulla i "altament tecnològica i distintivament orgànica", recrea un grup de fulles que s'obren i creixen allunyant-se de la terra, explica l'arquitectura. L'exterior de l'edifici ha estat dissenyat per minimitzar el consum d'energia; les ranures faran ombra en diferents punts del gratacel, que també inclourà la terrassa més alta des d'on contemplar el Mar Roig.

"Volem fer de la torre Kingdom un enginy econòmic i un símbol de l'estatus que projecti l'economia i la cultura del regne a la comunitat internacional", explicava un dels membres de Kingdom Holding Company, com recull The Guardian. "La torre serà una nova icona de la importància de Jehhadh com a porta de la ciutat sagrada de La Meca", afegia.

Smith relata en una entrevista al Huffington Post, que "ser l'edifici més alt del món té alguna cosa especial, tothom vol ser capaç de construir-ne un".

stats