CINEMA
Cultura 05/01/2011

Els guionistes americans presenten les seves pel·lícules favorites de 2010

'Cisne Negro', 'The Fighter', 'Origen' i 'La red social' són alguns dels nominats als premis que el sindicat de guionistes d'Estats Units entregarà al febrer

Redacció
1 min

Los AngelesEl Writers Guild of America, el sindicat que representa el col·lectiu d'escriptors de les indústries del cinema i la televisió, ha fet pública la seva llista de nominats a les millors pel·lícules de l'any 2010. Poques sorpreses respecte a altres premis i nominacions que preparen el camí dels Oscar. Els guionistes han nominat com a millor guió original els col·legues de Cisne Negro, The Fighter, Origen, The kids are allright i –aquesta sí que ha estat una sorpresa– la comèdia de baix pressupost Please give. Respecte als millors guions adaptats, el sindictat ha triat 127 hours, I love you Philip Morris, La red social, The town i True Grit. Entre les absències més significatives, El discurs del rei, Toy Story 3, Winter's Bone, Com ensinistrar un drac i Biutiful.

Tradicionalment, els premis que atorguen els guionistes s'han considerat un avanç del que pot succeir a la nit dels Oscar, tot i que l'any passat el sindicat va optar per distingir el guió original d'En terra hostil, mentre que l'Acadèmia es va decantar pel text d'Up in the air. La cerimònia d'entrega dels Writers Guild Awards se celebrarà el 5 de febrer i tindrà lloc simultàniament a Los Angeles i Nova York.

stats