Teatre
Cultura 13/02/2011

'Hair' pot rebre una sanció perquè els actors fumen

L'Agència de Salut Pública de Barcelona ha enviat als responsables del musical 'Hair, Love & Rock Musical', que es representa a l'avinguda Paral·lel, un escrit en què adverteixen del risc de sanció al qual s'exposen si es permet fumar a l'interior del teatre.

Efe
1 min
Un moment de 'Hair'

BarcelonaEl director de producció de Hair, Roger Peña, ha explicat avui que ha rebut aquest escrit en què s'assegura que un espectador ha denunciat que els actors fumen a l'escenari i a la platea. "Els actors sí que fumen, però no fumen tabac, sinó herbes com marialluïsa, alfàbrega i fulles de noguera, i ho fan perquè l'acció del musical té lloc durant els anys hippies i en aquella època es fumava", ha assenyalat Peña.

Segons el parer d'aquest productor de teatre, el requeriment que han rebut per part de l'Agència de Salut Pública és "estrambòtic" i "ridícul". En aquesta línia, ha ironitzat assegurant que "si seguim així acabarem per prohibir les pel·lícules en les quals es fuma i li traurem la cigarreta a Humphrey Bogart".El responsable de l'espectacle musical assegura: "no tenim cap voluntat de fer apologia del tabac".

El musical emblema de la cultura hippy dels anys 60 als Estats Units, Hair, Love & Rock Musical, que inclou en la seva banda sonora clàssics com Aquarius, es va estrenar al teatre Apolo de Barcelona el 22 de desembre passat.

Hair se situa en la Nova York de mitjan dels 60 i narra la història d'un grup de hippies que s'enfronten al xoc de valors que va viure la societat nord-americana durant la Guerra del Vietnam, ha informat la companyia teatral. Julia Möller, Joan Vázquez i Jordi Coll, en els papers de Sheila, Claude i Berger, encapçalen la companyia d'aquest musical dirigit per Daniel Anglès i compost per un elenc de 28 artistes i 8 músics sobre l'escenari.

stats