Cultura 29/11/2019

'La hija de un ladrón' i quatre crítiques més d'estrenes d'aquest cap de setmana

'El tiempo contigo' de Makoto Shinkai o 'Letters to Paul Morrisey' s'estrenen avui

Ara
2 min
'La hija de un ladrón'

'La hija de un ladrón'

Un debut remarcable que segueix una jove desemparada a la recerca d'una vida normal

El territori geogràfic i emocional que recorre la Sara (Greta Fernández), la protagonista de l'opera prima de Belén Funes, encara resulta massa invisible al cinema del nostre país. Mare jove i soltera, la Sara intenta tirar endavant en un barri de l'àrea metropolitana i en un context en què s'acumulen les precarietats. Viu en un pis tutelat pels serveis socials i busca feina estable mentre encadena una feina aquí i una altra allà. Continua llegint.

'Last Christmas'

'Horror vacui' nadalenc inspirat en una cançó de Wham!

El Nadal al cinema és època de miracles i, des de l’èxit de Love actually (Richard Curtis, 2013), també de romanticisme. Són dos dels elements de l’equació de Last Christmas, dirigida per Paul Feig ( La boda de la meva millor amiga) i amb guió d’Emma Thompson, un film que aporta a la fórmula una dosi d’estupidesa tan notable que el resultat només pot inspirar tendresa. Last Christmas és un D'il·lusió també es viu (George Seaton, 1947) injectat amb psicotròpics caducats, perquè una pel·lícula que arrenca a Iugoslàvia el 1999 dins una església on un cor de nens canta un tema de George Michael apunta maneres... i no de les bones, ja avisem. Continua llegint.

'Puñales por la espalda'

Com ser Poirot, Marple i la senyora Fletcher?

A casa del personatge d’Ana de Armas miren cada migdia S’ha escrit un crim doblada a l'espanyol llatí més macarrònic que un pugui imaginar-se. Una picada d’ullet una mica evident i telegrafiada però entranyable cap a la personalitat inequívocament clàssica d’aquesta pel·lícula entretingudíssima que abraça el gènere detectivesc incrustant-li rampells de grand guignol per esdevenir un divertiment que funciona com un mecanisme de rellotgeria. Continua llegint.

'El tiempo contigo'

La intensitat adolescent balla amb el canvi climàtic en el retorn del director de 'Your name'

Ara per ara, a Makoto Shinkai li resulta impossible deslligar-se de l’èxit extraordinari de Your name fins al punt que els protagonistes d’aquell film reapareixen breument a El tiempo contigo, més grans i duent vides força ordinàries, a molta distància de la peripècia d’alternança corporal i amor còsmic amb què els vam conèixer. Continua llegint

'Letters to Paul Morrissey'

Un film d’avantguarda que celebra la memòria de la Factory d’Andy Warhol

Concebuda com una oda a la materialitat del cel·luloide de 16 mm, Letters to Paul Morrissey, del barceloní Armand Rovira, celebra el record de la Factory d'Andy Warhol posant en escena cinc cartes en què cinc personatges cerquen un sentit a la seva existència marginal. Continua llegint.

stats