Publicitat
Publicitat

La identitat individual i la identitat col·lectiva, a debat a les Jornades Filosòfiques de Barcelona

Els filòsofs Vicent Descombes, Daniel Weinstock i Vladimir Safatle i la cineasta Nurith Aviv, seran els convidats del 2 al 4 de desembre al CCCB, l’Arts Santa Mònica i l’Institut Francès de Barcelona

El CCCB, l’Arts Santa Mònica i l’Institut Francès de Barcelona inicien les  V Jornades Filosòfiques de Barcelona que, en aquesta edició, qüestionen la identitat individual i la identitat col·lectiva. Comptarà amb els filòsofs Vicent Descombes, Daniel Weinstock i Vladimir Safatle i de la cineasta Nurith Aviv, entre d’altres.

La primera sessió, demà dia 2 al CCCB, reflexionarà sobre la funció i els límits de la identitat del subjecte i de les col·lectivitats des d’un punt de vista polític en el marc de l’estat contemporani, cosa que entronca amb l’actual procés sobiranista de Catalunya. El primer convidat que hi intervindrà és el francès Vincent Descombes, que farà una arqueologia del concepte d’identitat individual i col·lectiva. El segon, el quebequès Daniel Weinstock, defensarà la importància d’incorporar el dret a la secessió a les constitucions.

El dia 3 al l’Arts Santa Mònica s'abordarà el paper dels mitjans de comunicació en la definició i creació de les identitats, així com les estratègies de resistència contra els poders uniformitzadors de la identitat individual, col·lectiva i cultural. Hi intervindran l'antropòleg Manuel Delgado, la periodista Laia Altarriba i els filòsofs  Vladimir Safatle i Fina Birulés.

El dia 4 es tancarà el cicle a l’Institut Francès amb la projecció de la pel·lícula 'D’una llengua a l’altra' (55’) de Nurith Aviv, que servirà per reflexionar sobre les diferents relacions entre llengua i estat. Hi haurà taula rodona amb Nurith Aviv (cineasta), Arnau Pons (poeta, crític), Joana Sabadell (crítica literària) i Manuel Forcano (hebraista i poeta).

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT