MÚSICA
Cultura 25/04/2013

Imany i Sara Pi inauguraran el San Miguel Mas i Mas Festival el 26 de juliol

El festival estiuenc acollirà 400 actuacions fins a final d'agost, que el clouran la parella jazzística Andrea Motis i Joan Chamorro al Palau de la Música

Acn
3 min

BarcelonaImany i Sara Pi han revolucionat l'escena pop-soul tant a nivell internacional com nacional. El seu concert dins el festival Mas i Mas el 26 de juliol suposa la presentació a Barcelona de l'artista afroeuropea Imany, que amb el seu disc 'The Shape Of a Broken Heart' ha batut rècords de vendes a diferents països del continent, i la posada de llarg de Sara Pi que, amb el seu treball 'Burning', s'ha revelat com la princesa del pop amb referències del soul i la música brasilera.

La cloenda, el 31 d'agost, anirà a càrrec de la parella jazzística més aclamada dels darrers temps, Andrea Motis i Joan Chamorro, que presentaran una producció única i irrepetible creada expressament per al festival, Andrea Motis i Joan Chamorro & Friends. També se celebrarà el 'Concert Onze de Setembre' a L'Auditori, a càrrec de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i l'Orfeó Català sota la direcció de Xavier Puig i amb la participació del pianista Albert Guinovart. El festival té un programa més ampli i inclourà altres concerts especials, homenatges i propostes exclusives, i acollirà un total de 90 produccions musicals, unes 400 actuacions i la participació de més de 500 músics.

Un altre dels noms propis del certamen estiuenc, que ja ha obert la venda amb descomptes especials fins el 19 de maig, és el d'Hermeto Pascoal, autèntica llegenda de la música brasilera que fa més de 15 anys que no visita Barcelona i que oferirà un concert antològic a l'Apolo el 29 de juliol. En aquesta sala, una altra formació històrica i singular com la Sun Ra Arkestra exposarà el 21 d'agost les credencials del jazz còsmic i llibertari amb Marshall Allen, un dels seus membres fundadors, al capdavant.

La sala Jamboree farà honor a la seva pròpia història i acollirà el retorn a Barcelona, després de 18 anys, del pioner del jazz a la pell de brau, el mestre Pedro Iturralde, en dos torns, el 27 i el 28 de juliol. El saxofonista, que té com a norma només actuar en teatres i auditoris, ha fet una excepció en el cas del Jamboree per presentar en quartet la seva obra 'Etnofonias'. L'escenari d'aquest club també rebrà la visita d'una altra llegenda viva del jazz com és el cas del saxofonista Lou Donaldson, serà l'1 i el 2 d'agost.

Entre els concerts especials del cartell sobresurt el que oferirà La Banda Municipal de Barcelona a la Plaça del Rei sota la direcció de Salvador Brotons, el 31 juliol. De caràcter gratuït, aquest concert vol rememorar l'audició que va tenir lloc en aquest mateix espai l'any 1925 a càrrec de la BMB, i a la que va assistir el compositor Richard Strauss, que poc després l'acabaria dirigint.

El concert de la BMB serà el tret de sortida a la programació dels 30 Minuts de Música al Museu, un cicle que oferirà actuacions de cambra, cada dia del mes d'agost al Museu d'Història de Barcelona (MUHBA). La proposta 'Lied català i sarsuela catalana', a càrrec de la soprano Beatrice Jiménez, el tenor Albert Deprius i el pianista Ricardo Estrada (1 d'agost), serà la primera del cicle en aquest format de tres sessions de mitja hora de durada.

Pel que fa al cicle Palau'30, el concert inaugural a la Sala d'Assaig de l'Orfeó Català del Palau de la Música Catalana anirà a càrrec de Niño Josele & Joan Díaz + Pau Lligadas, l'1 d'agost. Sota el mateix concepte dels 30 minuts, la sala Tarantos presentarà l'espectacle 'Aroma Flamenco' amb Zambullo i Fabi al cante, José de Mode al cajón i Sergio Aranda i Lucía Álvarez 'La Piñona' al ball.

stats