CINEMA
Cultura 20/07/2012

Un incendi arrasa els estudis Cinecittà, que estaven en perill per especulació

Els estudis cinematogràfics italians on van rodar Fellini, Visconti o Scorsese es troben en una situació precària econòmicament i en perill de tancament perquè s'hi vol fer un centre comercial

Ara
1 min
La seu de Cinecittà a Roma

RomaEls famosos estudis cinematogràfics italians Cinecittà van patir un incendi la nit de dimecres a dijous. Ha quedat arrasat el teatre 5, un dels estudis del centre, que s'anomenava "teatre Fellini" perquè el director Federico Fellini hi va dirigir les seves produccions. S'han cremat 3.200 metres quadrats d'aquest cèlebre estudi 5, on gravaren grans cineastes com Luchino Visconti, William Wyler, Federico Fellini o Martin Scorsese. Fellini hi va gravar 'Amarcord' o 'La dolce vita'. Les flames haurien començat a les sales de màquines, cables i focus i haurien avançat per tot l'estudi. No es descarta que el foc hagi estat publicat.

Els estudis es trobaven feia temps en una situació precària, per manca d'utilitat i decadència econòmica. Els treballadors i funcionaris que hi segueixen treballant van ocupar el recinte fa dues setmanes per manifestar-se en contra de la desició del ministeri de Béns Culturals italià, que vol tranformar la major part de l'espai per a altres usos, com equipaments d'oci, hotels, un gimnàs... Per això, prestigiosos cineastes italians com Bernardo Bertolucci o Giuseppe Tornatore havien arribat a demanar al govern i al mateix president de la República Italiana que intercedissin per tal d'evitar-ho, posant en consideració la importància històrica i artística dels estudis, patrimoni viu de la història del cinema. I més recentment algunes personalitats del cine europeu es van sumar a l'iniciativa demanant que actuïn altes instàncies europees.

stats