El regal incendiari del grafiter Banksy a una escola de primària

L'artista convida els nens i les nenes a completar el seu mural

Els responsables d'un col·legi de primària a Bristol (sud-oest d'Anglaterra) han descobert que el cotitzat artista de carrer Banksy ha pintat un mural en una de les parets com a regal per als alumnes. El misteriós artista, del qual no es coneix la identitat, ha aprofitat les vacances dels escolars britànics per executar la seva obra, en la qual apareix la figura d'una nena fent rodar un pneumàtic encès.

"Sisplau, accepteu aquesta pintura. Si no us agrada, no dubteu a afegir-hi coses, estic segur que als professors no els importarà", va escriure Banksy en una carta que va ser trobada a primera hora de dilluns per un dels treballadors del col·legi Bridge Valley School.

El grafiter agraeix en la carta que l'escola hagi batejat amb el seu nom un dels seus edificis després de celebrar una votació entre els alumnes, i dóna un consell als nens: "Recordeu, sempre és més fàcil aconseguir que us perdonin que aconseguir que us donin permís".

El director de l'escola, Geoff Mason ha dit que la seva intenció és conservar el mural a la ubicació on l'ha pintat Banksy i que "no hi ha plans de vendre'l". "És fantàstic que Banksy, una persona tan famosa, hagi triat fer això a la nostra escola", va declarar Mason, emocionat. L'escola havia enviat una carta al grafiter informant-lo que havien donat el seu nom a un edifici, però no esperaven una resposta com aquesta.

Molts dels murals que ha pintat Banksy en carrers de Londres i altres ciutats angleses –actualment té una exposició a Roma en una galeria–  s'han venut o subhastat per centenars de milers de lliures.