La jutge d'Osca insisteix a la Generalitat perquè entregui les 44 obres pendents de Sixena

El jutjat d'Osca ha emès una providència en què demana el trasllat de les peces que són al Museu de Lleida

La titular del jutjat d'instrucció número 1 d'Osca ha emès avui una providència en la qual demana a la Generalitat que compleixi la sentència i entregui les 44 peces del monestir de Sixena que segueixen al Museu Diocesà de Lleida i que, segons una resolució judicial, s'havien de traslladar provisionalment al monestir aragonès.  Aquesta setmana s'hi han traslladat 53 peces que es trobaven al MNAC però no les 97 que exigeix la resolució.

La jutge adverteix a Catalunya de les conseqüències legals que podria tenir el fet de no atendre el requeriment, encara que no les especifica ni hi posa data.

Avui mateix,  la Generalitat ha presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucional per demanar la suspensió d'aquest trasllat provisional.

El govern d'Aragó ha demanat reiteradament a la jutge que exigeixi el compliment "en els seus justos termes" de la sentència que obliga Catalunya a tornar 97 peces de Sixena i que estableixi "les mesures coercitives necessàries". El Govern havia sol·licitat a més a la jutge que la primera setmana d'agost fos hàbil, però no ha rebut resposta, amb la qual cosa qualsevol decisió sobre els béns s'ajorna fins al setembre.